Закарпаття: на Іршавщині крадія засудили до трьох років позбавлення волі

Закарпаття: на Іршавщині крадія засудили до трьох років позбавлення волі

29.11.13 09:20 0 998
Вироком Іршавського районного суду Закарпатської області до 3-х років позбавлення волі засуджено 62-річного жителя села Довге Іршавського району Івана. Цей раніше неодноразово судимий чоловік опинився на лаві підсудних за скоєння крадіжок у селах Довге та Приборжавське Іршавського району.

У селах Довге та Приборжавське живуть роботящі, а отже й заможні громадяни, так як переважна їх більшість виїжджає на сезонні заробітки за межі області, або мають добротні господарства. А чужі статки завжди приваблюють злодіїв…

Спершу до Іршавського райвідділу міліції надійшло повідомлення від жінки із села Довге про те, що вона виявила на своєму будинку розбите скло на вікні кухні, а з будинку зникли столовий сервіз на 6 персон, два комплекти тарілок, два кофейні сервізи, один чайний сервіз, вироби із кришталю, набір для морозива. Крім того, з кухні зникли майже всі тарілки, ложки, вилки та ножі. Таким чином невідома особа спричинила потерпілій матеріальну шкоду на суму 874 грн.

Через декілька днів у міліцію надійшло повідомлення із села Приборжавське від чоловіка, який має у власності багато свійських тварин: овець, кіз, коні, і потребував додаткової робочої сили. Влітку до нього попросився допомагати по господарству мешканець села Довге, який протягом тривалого часу виконував різні роботи. Однак одного вечора господар виявив у своєму будинку відсутність шкіряних черевиків і крадіжку грошей в сумі 3100 гривень із куртки, яка знаходилась у шафі.

Працівники Іршавського районного відділу міліції над розкриттям даних крадіжок працювали тривалий час, адже крадій від них переховувався. Правоохоронці розшукували крадія на території двох районів, так як він був уродженцем Хустського району, і мав там багато друзів та родичів, у яких міг гостювати. Але врешті-решт оперативникам карного розшуку вдалось вирахувати місце знаходження 62-річного мешканця с.Довге Івана.

Як розповів правоохоронцям зловмисник, першу крадіжку він скоїв у селі Довге із будинку, де ніхто не проживав. Адже господарка будинку на час крадіжки жила у своїх пристарілих батьків. Крадій декілька днів слідкував за будинком, до якого ніхто не навідувався, а далі розбив каменем скло на вікні кухні, проник у середину. Із будинку з шафи викрав столові вироби із кришталю, із кухонного столу взяв ножі, вилки, ложки, усе склав до поліетиленового пакету і через розбите вікно вийшов. На другий день поїхав на автовокзал м.Хуст, де невідомим громадянам викрадене продав за 150 гривень.

Далі зловмисник пішов шукати роботу у село Приборжавське, де йому люди порекомендували піти до одного із місцевих власників свійської худоби. Чоловік обрадувався таку робітникові, навіть дозволив проживати у нього, адже у великому господарстві завжди знайдеться робота. Одного дня зловмисник побачив, як його господар кладе гроші до кишені курточки, які повісив у шафу. Липкорукий зловмисник такого моменту пропустити не зміг, і як тільки був слушний момент, відразу кинувся до курточки, з якої поцупив 3100 гривень. Взяв з хати ще черевики і пішов собі...

Наступного дня господар виявив, що його робітник зник, а з ним пропали гроші та черевики. Потерпілий звернувся із заявою в міліцію. За фактами даних крадіжок Іршавським райвідділом міліції було проведено досудове розслідування, після закінчення якого справу було передано до суду.

Вироком Іршавського районного суду 62-річного чоловіка засудили за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням у приміщення) до трьох років позбавлення волі.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ