Львівщина: відбувся семінар «Екологічне виховання – крок до збереження біорізноманіття»

Львівщина: відбувся семінар «Екологічне виховання – крок до збереження біорізноманіття»

29.11.13 10:04 0 1008
Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації повідомляє, що 25 листопада на базі Вороняцької середньої школи відбувся науково-практичний семінар «Екологічне виховання – крок до збереження біорізноманіття». Семінар проведено відділами науки та еколого-освітньої роботи національного природного парку «Північне Поділля» спільно із управлінням з питань освіти, молоді та спорту Золочівської райдержадміністрації Львівської області.

Під час виступу Андрій Кийко, директор комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» розповів, як ввірений йому навчальний заклад сприяє реалізації індивідуальних, соціальних по­треб особистості, що розвивається, розкриттю її творчого потенціалу в галузі біоло­гічних наук, екології, сільськогосподарського дослідництва, які створюються умови, можливості дітям, підліткам та учнівській молоді розвивати свої нахили і здібності.

У виступах фахівців з екологічної освіти НПП «Північне Поділля» йшлося про роботу, яку здійснює парк «Північне Поділля» у напрямку просвіти мешканців регіону, про проведення різноманітних еколого-просвітницьких заходів із залученням молоді.

Основна думка, яка прозвучала на семінарі, – тема чистоти довкілля та збереження біорізноманіття однаково важлива як для вчених і науковців, так і для педагогів, котрі працюють вже безпосередньо з дітьми.

Слід зазначити, що кожен учасник семінару отримав необхідну і важливу для себе інформацію, дидактичні матеріали для проведення екологічних заходів у школі.

Одночасно нагадаємо, що Указом Президента України від 10.02.2010 року створено національний природний парк «Північне Поділля» площею понад 15,0 тис. га на території Бродівського, Буського та Золочівського районів. Територія НПП «Північне Поділля» знаходиться в межах надзвичайно цікавої області України – Галичини, яка багата на історичні, культурні, археологічні, архітектурні та природні пам’ятки. Надзвичайну наукову цінність території має співіснування рослин різного походження: західно-європейського, середземноморського, азійського та північного. Флора парку налічує понад 1600 видів – майже третина рослин України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ