У Львівській області рятувальники провели з дітьми урок безпечної поведінки в побуті

У Львівській області рятувальники провели з дітьми урок безпечної поведінки в побуті

29.11.13 10:42 0 1117
Представники Головного управління ДСНС України у Львівській області провели відкрите заняття з дітьми на тему «Безпечна поведінка в побуті». Заняття відбулося з вихованцями Християнської дитячої німецькомовної групи в рамках проведення на Львівщині Тижнів безпеки життєдіяльності.

З діткам відбулася дискусія стосовно питання чим є вогонь – другом чи ворогом? Малюки із захопленням розповідали приклади із життя, коли вогонь є корисним та навіть необхідним, а коли – небезпечним та підступним. У ігровій формі фахівці ДСНС розповіли про основні правила поведінки дітлахів в побуті та основні правила пожежної безпеки. Читаючи повчальні казки, вдалося досягти того, що малюки самостійно визначали неправильну поведінку казкових героїв та розповідали, як правильно діяти у тій чи іншій ситуації, особливо коли з’являється небезпека для життя. «Не можна гратися сірниками, залишати без нагляду електропобутові прилади, сушити одяг над газовою плитою, перевантажувати електромережу» – в один голос вигукували дітлахи, відповідаючи на запитання рятувальників.

Для закріплення пройденого матеріалу працівники ДСНС продемонстрували повчальний мультфільм про лисичку Фокс та робота Трота, які допомогли героям мультфільму загасити пожежу та наголосили на основних небезпеках, які виникають при нехтуванні правилами пожежної безпеки.

У випадку виникнення пожежі на допомогу завжди прийдуть вогнеборці. Представники ГУ ДСНС Львівщини запевнили дітей у тому, що рятувальники є їхніми друзями, які завжди допоможуть у скрутній ситуації. Аби звернутися до вогнеборців по допомогу треба зателефонувати за номером 101.

Діти приготували для гостей-рятувальників свої подарунки у вигляді малюнків, на яких зобразили своє уявлення про професію пожежного.

Урок був сповнений різноманітними руханками, лічилками, віршами та іграми. Малюки змагалися у спритності, намагаючись ліквідувати умовне вогнище і за це отримали пізнавальні книжечки та пам’ятки на протипожежну тематику.

На завершення заняття дітям показали пожежно-рятувальне обладнання та форму рятувальників. Малюки із захопленням намагалися одразу приміряти бойовий одяг. Кожен отримав пам’ятну фотографію у формі справжнього рятувальника. Можливо через певний час, коли діти підростуть, хтось із них обере фах вогнеборця і дивлячись на це фото, згадуватиме перші кроки до пожежної справи.

Окрім цього, рятувальники запросили групу на екскурсію у музей пожежництва Львівщини, розміщений у ГУ ДСНС у Львівській області. Діти та вихователі пообіцяли обов’язково відвідати виставку аби ознайомитися із такою цікавою професією більш детально.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ