У Львівській області у Бродах районна рада зібрала громаду на віче за евроінтеграцію

У Львівській області у Бродах районна рада зібрала громаду на віче за евроінтеграцію

29.11.13 14:03 0 983
28 листопада 2013 року в Бродах з ініціативи районної ради відбулося віче на підтримку евроінтеграції України та з вимогою відставки уряду. У зібранні взяли участь депутати місцевих рад, сільські голови, працівники підприємств та установ, фермери, підприємці, представники Спілки офіцерів, старшокурсники Бродівського педагогічного коледжу імени Маркіяна Шашкевича, духовенство.

Розпочалося зібрання екуменічною молитвою за майбутнє України, яку провадили священики кількох конфесій.

Після молитви відбулося віче, на якому, зокрема, виступила голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна, яка зазначила, що багато мешканців Бродів у ці дні відстоюють право українців на европейське майбутнє на Евромайдані у Києві. "Ми зібралися тут щоб підтримати Евромайдан у столиці й заявити про свої прагнення жити у европейській державі, не допустити повернення у московське рабство. На майданах зараз всі – і молодь, і літні люди, громадські діячі, депутати, студенти, підприємці, селяни. І це єднання є запорукою того, що ця акція протесту досягне своєї мети. Ми стоїмо за майбутнє України, за майбутнє наших дітей та онуків, які гідні кращого життя на своїй рідній землі", – наголосила голова районної ради.

Ольга Шайдулліна оголосила громаді, що Бродівська районна рада на своїй позачерговій сесії ухвалила звернення із вимогою визнати незаконним рішення уряду про відмову від підписання Угоди про асоціацію з ЕС на Вільнюському саміті та з вимогою відставки уряду. Також депутати місцевих рад Бродівського району взяли участь у зібранні під час сесії Львівської обласної ради та у мітингу на Евромайдані у Львові.

На вічі також виступив представник Спілки офіцерів України Анатолій Проказюк, голова профспілки працівників Бродівської центральної районної лікарні Мирослав Тимусь, депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Володимир Чехут, депутат Бродівської міської ради свободівець Віктор Горішній та інші.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ