На Житомирщині розроблять програму захисту довкілля

На Житомирщині розроблять програму захисту довкілля

29.11.13 16:38 0 747
До кінця грудня на Житомирщині буде розроблена обласна комплексна програма охорони навколишнього природного середовища. Аби визначити коло завдань щодо підготовки документу, 28 листопада голова облдержадміністрації Сергій Рижук провів відповідну нараду з керівниками профільних служб.

Сергій Миколайович акцентував увагу на необхідності активізувати співпрацю у цій галузі між науковцями Житомирського національного агроекологічного університету і спеціалістами департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації:

– До процесу розробки Програми активно долучаться професорсько-викладацький і студентський колективи Житомирського національного агроекологічного університету, котрих ми маємо зацікавити щодо затребуваності їхніх знань.

Разом із тим, очільник області зауважив, що при підготовці цього документу значна увага надаватиметься захисту водних і земельних ресурсів.

– Цього року урожайність кукурудзи на Житомирщині становить 100 ц/га. А за три тижні ми очікуємо рекорд – валовий збір зернових у 2 млн тонн. Ці показники необхідно зберегти і примножити за рахунок правильного обробітку угідь, – зазначив посадовець.

Серед інших питань, які також врахують при підготовці Програми, Сергій Миколайович виділив розвиток лісового господарства, виробництво органічної сільськогосподарської продукції, утилізацію промислових відходів і формування екологічної культури населення.

За дорученням голови облдержадміністрації його заступник Микола Дейсан, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Зінаїда Янченко та ректор Житомирського національного агроекологічного університету Валерій Микитюк спочатку утворять склад робочої групи, члени якої і працюватимуть у підгрупах за окремими напрямками.

– Перш ніж змістовно наповнювати проект Програми, ми складемо план-проспект із необхідними поясненнями. Лише після ретельного опрацювання та обговорення всіх аспектів об’єднаємо наші напрацювання у відповідні розділи системного документу, – зауважив Сергій Рижук.

Власне, сформувати проект обласної комплексної програми охорони навколишнього природного середовища керівник Житомирщини доручив вченим і посадовцям до 25 грудня поточного року.

Фінансування заходів, передбачених документом, здійснюватимуться за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів і Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. На це також спрямовані і відповідні програми з мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи.

— Ми повинні розробити конкретну, актуальну Програму, прив’язану до істинних проблем нашої області, у якій були б зафіксовані сучасні, справді європейські підходи на теорії і практиці, – резюмував Сергій Рижук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Олександр Курилюк дякує ...

КОМЕНТАРІ