В Житомирській області встановлено новий механізм щорічного перерахунку пенсій з 1 березня

В Житомирській області встановлено новий механізм щорічного перерахунку пенсій з 1 березня

29.11.13 13:56 0 845
Кабінет Міністрів України 30 жовтня 2013 року ухвалив постанову, якою затвердив новий Порядок перерахунку пенсій, що проводитимуть щорічно з 1 березня. Нагадаємо, 1 липня цього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії», яким встановлено новий механізм щорічного перерахунку пенсій з 1 березня.

Цим нормативним актом внесено зміни до Закону України «Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування». Так, у частині щорічного перерахунку призначених пенсій з 1 березня, який передбачено частиною 2 статті 42 Закону, право на перерахунок пенсій не залежатиме від того, на скільки у попередньому році зріс розмір пенсії конкретної особи. Перерахунку підлягатимуть фактично всі пенсії, призначені за законами України «Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», а також «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Заробітну плату, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, підвищуватимуть на коефіцієнт, який відповідатиме не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески. Крім того, на показник підвищення впливатиме рівень інфляції (індекс споживчих цін).

Такі зміни означають, що механізм осучаснення пенсій діятиме для пенсіонерів уже з наступного року, а конкретні розміри їхнього підвищення визначатимуть з урахуванням фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ