Житомирщина: в області стартувала національна екологічна акція «Викидай правильно!»

Житомирщина: в області стартувала національна екологічна акція «Викидай правильно!»

29.11.13 14:54 0 912
Щодня українці купують більше 200 тис. батарейок, і приблизно стільки ж щодня потрапляє на смітник. Це майже 10 тонн хімічно небезпечних речовин, які здатні забруднити територію цілого міста.

Житомир став третім містом в Україні, у якому оголосили про старт національної програми зі збору та утилізації відпрацьованих батарейок та акумуляторів під назвою «Викидай правильно!». Спочатку зазначену акцію презентували у Києві та Львові.

Міністерство екології та природних ресурсів України спільно з компанією «МТС-Україна» закликають всіх викидати батарейки правильно – у спеціально встановлені для цього контейнери. Всі зібрані відходи будуть утилізовані відповідно до європейських екологічних стандартів.

Програма «Викидай правильно!» діє на постійній основі. До неї вже долучилися департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, державна екологічна інспекція у Житомирській області, Житомирський національний агроекологічний університет, екологічний ліцей №24 м. Житомира. Стати учасником програми та встановити спеціальні контейнери для збору батарейок може будь-яка організація.

Програма «Викидай правильно!» передбачає зберігання та утилізацію зібраних батарейок у відповідності до екологічних стандартів ЄС. Одночасно буде проводитися інформаційна кампанія, спрямована на підвищення екологічної освіченості громадян.

У рамках природоохоронної програми «Викидай правильно!» вперше в Україні організовано пункти комплексної системи збору та утилізації відпрацьованих акумуляторів і батарейок. У Житомирській області вже працюють пункти для збору відпрацьованих батарейок та акумуляторів:

- м. Житомир, пл. Соборна, 3/2;

- м. Житомир, вул. Київська, 64;

- м. Житомир, пл. Перемоги, 10;

- м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 32 Б;

- м. Бердичів, вул. Леніна, 12/1;

- м. Малин, вул. М. Грушевського, 6;

- м. Овруч, вул. Радянська, 33 Б;

- м. Коростень, вул. Щорса, 10;

- м. Коростишів, вул. Карла Маркса, 59 А;

- м. Радомишль, вул. Велика Житомирська, 12.

До кінця року спеціальні безпечні контейнери для збору хімічних джерел струму будуть встановлені у приміщеннях органів влади, вузів, у всіх магазинах МТС та компаній-партнерів по всій Україні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Кубок світу. Фуркад ...

КОМЕНТАРІ