В Житомирській області у рамках командно-штабних навчань відпрацьовано дії у випадку аварії на залізничному транспорті

В Житомирській області у рамках командно-штабних навчань відпрацьовано дії у випадку аварії на залізничному транспорті

29.11.13 08:10 0 963
28 листопада пройшов третій день командно-штабних навчань територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Упродовж дня рятувальники ДСНС, сили Коростенської дирекції залізничних перевезень, органи влади та інші спеціалізовані служби міста відпрацьовували дії на випадок виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварією на залізничному транспорті.

За тактичним задумом, на території залізничної станції «Коростень» під час формування потягу виникло сходження вагонів із рейок, що призвело до вибуху цистерни з бензином та розливу нафтопродукту. Внаслідок вибуху сталася розгерметизація сусідньої цистерни та витік аміаку безводного. У результаті чого загинуло 2 особи та 3 отримали травми. В зону дії вибуху потрапив вагон дизель-потягу місцевого сполучення, що знаходився на станції, внаслідок чого загинули 5 осіб та поранено 31 пасажира. Затримано залізничне сполучення рухомого пасажирського та вантажного складу через станцію Коростень.

Про аварію, що сталася на станції, черговий диспетчер повідомляє керівництво Коростенської дирекції залізничних перевезень, рятувальників 8 державної пожежно-рятувальної частини, охорону об’єкта, енергослужбу залізниці. Начальник Коростенської дирекції залізничних перевезень віддав наказ про оповіщення, збір та виїзд до місця аварії робочої групи для оцінки обстановки та направив у район аварії пожежний потяг та аварійно-відновлювальну бригаду на відновлювальному потязі.

За розпорядженням начальника управління ДСНС України у Житомирській області до ліквідації аварії залучаються сили та засоби Коростенського зведеного загону. Також розгорнуто пересувний пункт управління та пункт життєзабезпечення.

Відділенням радіаційно-хімічної розвідки аварійно-рятувального загону спеціального призначення та Коростенським міжрайонним відділом Житомирського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби проведено хімічну розвідку, локалізовано зону хімічного забруднення та організовано роботу двох постів хімічної розвідки.

З’ясовано, що орієнтовна площа виливу становить 90 м. кв. Над місцем аварії утворилась хмара небезпечно-хімічної речовини. Горіння розлитого нафтопродукту складає біля 200 м кв. У зону дії вибуху потрапив один із пасажирських вагонів дизель-потягу місцевого сполучення, в якому знаходяться травмовані пасажири. Рятувальниками проводиться інформування населення, що може потрапити в небезпечну зону.

На шляху просування хмари з небезпечно-хімічної речовини встановлено водяну завісу. З метою ліквідації витікання аміаку з залізничної цистерни, відділенням радіаційно-хімічної розвідки накладено бандаж на місце витоку. Місце розливу аміаку обваловано та засипано піском.

Зі зруйнованого вибухом вагону рятувальники дістали потерпілих. Бригада швидкої медичної допомоги надала допомогу потерпілим від аварії та відправляє потерпілих каретами швидкої допомоги до медичних закладів.

Проводиться евакуація людей із зараженої зони, також їм надається перша необхідна допомога.

Введено необхідні сили та засоби для проведення пінної атаки, охолоджено палаючу та сусідні цистерни. Після зміни особовий склад та техніка розміщується на спеціально призначеному майданчику, де проводиться обробка техніки та санітарна обробка особового складу, які залучалися до ліквідації аварії.

Відновлювальним потягом проведено підйом пошкодженої залізничної цистерни з аміаком. Зруйновану колію відновила шляхоремонтна бригада.

Санітарно-епідеміологічною службою контролюється санітарний стан навколишнього середовища, відбір проб та їх аналіз, а також контроль якості питної води.

По завершенню практичної частини навчань члени комісії ознайомилися з роботою пересувного пункту управління та пункту життєзабезпечення Управління ДСНС у Житомирській області, розгорнутий неподалік від на місця подій. Їх оснащення дозволяє оперативно організовувати та підтримувати зв'язок з органами управління, організаціями та силами, що залучаються до ліквідації надзвичайних ситуацій. Проводити відео та фотозйомку наслідків надзвичайної ситуації, ходу виконання аварійно-рятувальних робіт, а також забезпечувати життєдіяльність залучених до ліквідації сил.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинці стали частіше ...
Наступна новина: 29 листопада 2013 року ...

КОМЕНТАРІ