Олег Тягнибок: «Прикро, що з фаворита режим перетворив Україну на аутсайдера евроінтеграції»

Олег Тягнибок: «Прикро, що з фаворита режим перетворив Україну на аутсайдера евроінтеграції»

29.11.13 08:56 0 1468
«Европейський майдан у Києві та відповідні акції в десятках инших українських міст засвідчили зрілість українського суспільства і неготовність режиму Януковича реформувати державу на европейських засадах соціяльної, національної та історичної справедливости. Водночас режим Януковича вкотре змарнував шанс держави модернізуватися та з фаворита перетворив Україну на аутсайдера европейської інтеграції», – заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок у інтерв’ю представникам ЗМІ перед початком самміту у Вільнюсі 28 листопада 2013 року.

Також Олег Тягнибок зазначив: «Українське суспільство вкотре засвідчило европейську сутність, готовність до боротьби за свої права і майбутнє. Масові акції української громади, протести молоді свідчать, що Україна прагне повернутися до себе, у лоно братніх европейських націй. Водночас режим вдало маніпулював гаслами про европейську інтеграцію з метою максимально сконцентрувати владу у своїх руках. Однак щойно Україна підійшла до вирішального етапу, яким є підписання у Вільнюсі Угоди про асоціяцію з ЕС, – режим вкотре різко змінив зовнішньополітичний вектор.

Адже Угода про асоціяцію з ЕС – це зобов’язання здійснювати справжні, а не бутафорні реформи в Україні. Це реальна боротьба з корупцією, це подолання приватних монополій, це забезпечення свободи слова і мирних зібрань, це підвищення ролі громади в процесі напрацювання, ухвалення та реалізації рішень влади. Це, зрештою, обіцянка чесно провести президентські вибори 2015 року. Усе це підірвало б основи могутности режиму, тому виявилося для Віктора Януковича неприйнятним.

Тепер режим перейшов до реакції і всередині країни. Вдало використавши лукашенківську технологію безпрапорности та аполітичности, Янукович прагне, щоби в Україні залишився один політик – він сам. Тепер на черзі репресії на кшталт білоруських, де політичну опозицію винищили фізично.

Сьогодні европейські очільники засвідчили, що режим Януковича здурив у своїх обіцянках провести европейські реформи, але Европу не здурило і не розчарувало українське суспільство, яке продемонструвало свою европейськість та громадянську зрілість».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька міська рада ...
Наступна новина: У Львівському Палаці ...

КОМЕНТАРІ