Кредитні агенції у визначенні рейтингу України закривають очі на очевидні економічні фактори - експерт

Кредитні агенції у визначенні рейтингу України закривають очі на очевидні економічні фактори - експерт

30.11.13 08:29 0 835
Україна відмінно впоралася з виплатою зовнішніх боргів в 2013 році та в цілому має дуже позитивну кредитну історію, але цей чинник чомусь залишається поза увагою міжнародних рейтингових агенцій, які впродовж тривалого часу дають необ’єктивні оцінки кредитоспроможності України - заявив в ефірі каналу БТБ доктор економічних наук Олександр Савченко.

«У нас дуже добра кредитна історія», - нагадав економіст. «Але, на жаль, рейтингові агенції не враховують цей абсолютно хороший факт, вони враховують більше політичну ситуацію і занижують кредитний рейтинг України, державних структур і комерційних банків», - продовжив він.

Хибність висновків експертів міжнародних рейтингових агенцій підтверджує, за словами Савченка, сам ринок. «Ринок оцінює Україну краще, ніж рейтингові агентства. І інвестиційні банки, які купують наші боргові зобов’язання, вони також оцінюють нас краще, ніж рейтингові агенції. І хтось тут неправий - я думаю, що це рейтингові агенції». На думку економіста, агенції проводять політику подвійних стандартів. Вони поблажливо ставляться до країн - світових економічних лідерів, при цьому виявляють зайву прискіпливість, а то й необ’єктивність до решти держав. Він нагадав, що за таку політику агенції вже неодноразово піддавалися критиці з боку країн ЄС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дубенчани підтримали ...

КОМЕНТАРІ