В співпраці з Європою Україна має керуватися національними інтересами - експерт

В співпраці з Європою Україна має керуватися національними інтересами - експерт

30.11.13 09:13 0 732
Співпраця із Європою, як і з іншими сусідами, Україні потрібна, однак керуватися при цьому українська влада повинна, перш за все, національними інтересами - заявив в ефірі каналу БТБ політолог Володимир Цибулько. Експерт наголосив: тільки у випадку, коли партнерські відносини будуть будуватися на засадах рівноправ’я, можна отримати політичні і економічні вигоди від асоціації з ЄС. Тим більше, що на його думку, Україна просунулася у стосунках з Європою значно далі, ніж деякі її сусіди, які є асоційованими членами. А заяви європейських чиновників про те , що двері для Києва відкриті, свідчать, що Україна є особливою цінністю і без України Східне партнерство не мало б такого важливо значення.

«Україна бореться за такі відносини з ЄС, де ми б не користувалися залишковими принципами, щоб ми були рівноправними партнерами, і дуже важливою в цьому сенсі є кооперація, особливо наукоємної промисловості», - зазначив експерт. «Є поодинокі випадки, коли, наприклад, українська «оборонка» з Бельгією і Польщею починає розробляти в кооперації ці спільні продукти . І це дуже важливо - Україні є що запропонувати Євросоюзу для спільної роботи. Але дуже важливо, щоб ми не втратили ці найрозвинутіші підприємства, які ми маємо на сьогоднішній день», - додав політолог.

На думку політолога, Київ зараз прийшов до такого моменту раціональної оцінки свого майбутнього місця у асоціації з ЄС і своєї окремої місії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ