Рухаючись до саміту у Вільнюсі, Україна пройшла важливий етап реформ - експерт

Рухаючись до саміту у Вільнюсі, Україна пройшла важливий етап реформ - експерт

30.11.13 09:51 0 861
Ініціатива «Східного партнерства» - це довготривалий проект і справжні досягнення для України ще попереду – вважає керівник "Центру стратегічних досліджень" Каха Ґоґолашвілі (Kakha Gogolashvili) (Грузія). Разом з тим – заявив він у ексклюзивному інтерв’ю журналістам телеканалу БТБ - колосальна робота , яка була проведена Києвом у напрямку євроінтеграції на шляху до саміту ЄС у Вільнюсі, вивела державу в багатьох аспектах на новий рівень розвитку. Водночас, вважає він, це ще не вся робота, потрібна для інтеграції.

«Я думаю, що Україна пройшла через дуже важливий етап реформ, і досить багато треба було прийняти законів, треба було підігнати в першу чергу регулятивну економічну базу. І Україна провела в цьому напрямку вражаючу роботу», - сказав він. «Прийняття низки дуже важливих законів, таких як захист конкуренції, інтелектуальної власності, безпеки продуктів харчування чи технічні регламенти, які впровадили в Україні - ті ж стандарти безпеки продуктів…Думаю, що в цьому сенсі країна вийшла на новий рівень розвитку», - додав експерт.

Ґоґолашвілі відзначив поступ України і в покращенні законодавства щодо захисту прав людини: «Вона прийняла багато законів - зміни в системі судочинства наприклад, інших сферах, що стосуються захисту прав людини і верховенства закону і т.д, тобто Україна зробила досить великий крок вперед», - сказав він.

Ґоґолашвілі при цьому висловив переконання, що в майбутньому Україна підпише Угоду про асоціацію та стане лідером серед країн колишнього СРСР, які прагнуть привести свої стандарти життя до європейського рівня.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Єгипті тисячі людей ...
Наступна новина: В НВК №24 м. Луцька співали ...

КОМЕНТАРІ