Партнерське спілкування в форматі „Влада - бізнес”.

Партнерське спілкування в форматі „Влада - бізнес”.

30.11.13 09:32 0 1056
На виконання завдань поставлених Президентом України Віктором Януковичем та підтримуючи ініціативи Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка по організації особистих зустрічей керівників органів виконавчої влади із суб’єктами господарювання у Чернівцях триває практика спілкування в форматі „Влада - бізнес”.
Днями начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський зустрівся з керівництвом Фабрики вікон «Болена, яка займає позицію беззаперечного лідера на ринку металопластикових конструкцій Західної України.
«Партнерство з бізнесом - один з головних принципів роботи органів Міндоходів сьогодні. Підтвердженням цьому є і наша сьогоднішня зустріч. Як показує досвід це позитивно впливає, як на розвиток бізнесу, так і на рівень надходжень податків і зборів до бюджетів», - зазначив Ярослав Городенський.
Під час зустрічі обговорювали одне з найактуальніших питань, яке досить гостро стоїть в суспільстві – питання легалізації заробітної плати. «Проблема легалізації заробітної плати – це своєрідний трикутник: працедавець – робітник – держава, тому вирішувати її необхідно спільними зусиллями», - наголосив Ярослав Доринович.
З початку року до місцевого бюджету мобілізовано 449,5 млн. грн. податків і зборів, що на 23,0 млн. грн. перевищує надходження минулого року. Найбільшу питому вагу надходжень займає податок з доходів фізичних осіб. Частка цього податку у місцевій скарбниці - близько 66%. Впродовж десяти місяців надходження до бюджету 296,0 млн. грн. податку, що на 11,6 млн. грн. більше минулорічного показника.
Проте, за словами Ярослава Дориновича, вказані надходження можуть бути більш відчутними, якби не поширене негативне явище виплати зарплати «у конверті». Резервом збільшення є підвищення заробітної платні найманим працівникам та створення нових робочих місць, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить поступлення податку на доходи фізичних осіб, на який припадає левова частка усіх платежів до місцевого бюджету», - зазначив керівник міської інспекції.
На завершення, учасники зустрічі дійшли висновку про необхідність підтримання постійного діалогу між платниками податків та контролюючими органами. Це дає змогу не тільки вирішити проблемні питання, підтримувати зворотний зв’язок, але й узгоджувати позиції щодо вдосконалення чинного законодавства та механізмів адміністрування податків і зборів, що сприяє створенню позитивних умов для подальшої діяльності підприємств.


Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ