Олег Осуховський: «Я вимагаю від правоохоронних органів протистояти злочинним формуванням «тітушків» та лишатися на боці українського народу»

Олег Осуховський: «Я вимагаю від правоохоронних органів протистояти злочинним формуванням «тітушків» та лишатися на боці українського народу»

30.11.13 07:36 0 819
29 листопада 2013 року народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Олег Осуховський звернувся до керівників правоохоронних органів з вимогою негайно припинити діяльність організованої злочинної групи так званих «тітушків». Відповідні звернення народний депутат надіслав до міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, Генерального прокурора України Віктора Пшонки та голови Служби безпеки України Олександра Якименка.

Підставою для депутатського реагування стали звірячі напади групи так званих «тітушків» на представників ЗМІ, що сталися 29 листопада у Києві біля Маріїнського палацу. Спочатку ці нелюди жорстоко побили журналіста Дмитра Гнапа та оператора «Громадського телебачення» Якова Любчича. Участь у злочині, за словами постраждалих, брали близько 20-30 осіб, решта оточили знімальну групу і спостерігали. За даними ЗМІ, коли у цей конфлікт втрутилися двоє міліціянтів, «тітушки» розправилися і з ними, а міліційне керівництво, яке потім розшукали журналісти, пообіцяло побитим міліціянтам... звільнення, тому що їх, мовляв, попереджали, аби не втручалися. Ще однією жертвою злочинців стала знімальна група «5 каналу» – її закидали камінням.

«Якщо раніше «тітушки» виступали лише як провокатори сутичок між працівниками міліції та мітингувальниками, то сьогодні вони перейшли до прямої агресії. Тепер ці бандити є символом та невід’ємним атрибутом нелегітимної влади Януковича та основною зброєю у протистояннях із мирним населенням та журналістами. Я вимагаю від правоохоронних органів протистояти цим злочинним формуванням та будь-що лишатися на боці українського народу», – наголосив Олег Осуховський.

Свободівець також підкреслив, що відсутність адекватної реакції з боку керівництва правоохоронних відомств буде розцінено як сприяння службових осіб учасникам злочинних організацій та покривання злочинної діяльности, а це – ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: В Ужгороді затримали ...

КОМЕНТАРІ