В Чернівецькій області рятувальники посилюють профілактичну роботу з населенням для запобігання надзвичайним ситуаціям

В Чернівецькій області рятувальники посилюють профілактичну роботу з населенням для запобігання надзвичайним ситуаціям

30.11.13 10:38 0 716
Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилює профілактичну роботу з населенням для запобігання надзвичайним ситуаціям та загибелі людей на них. Про це йшла мова на нараді підрозділів державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки за результатами 10 місяців 2013 року, яка відбулася в ДСНС України 28 листопада.

Як зазначив Голова ДСНС України Михайло Болотських, у цьому році відбулося становлення служби цивільного захисту, яка поєднує функцію запобігання надзвичайним ситуаціям і реагування на них. Напрям профілактичної роботи посилився завдяки відкриттю у регіонах консультаційних центрів, де громадяни і представники бізнес-структур отримують професійні консультації, що стосуються сфер цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки. Водночас триває процес поліпшення інвестиційного бізнес-клімату в Україні, врегулювання нагальних питань діяльності інвесторів, пов‘язаних зі спрощенням ведення бізнесу.

«Основним результатом нашої роботи є і залишатимуться врятовані життя та матеріальні цінності. За підсумками роботи за 10 місяців ми зберігаємо позитивну тенденцію до зменшення кількості пожеж та надзвичайних ситуацій, випадків загибелі людей на пожежах», – підкреслив Михайло Болотських.

Перший заступник Голови ДСНС України Сергій Данилюк акцентував увагу на нормах Кодексу цивільного захисту, який цьогоріч був введений у дію. За його словами, фахівці Служби ґрунтовно опрацювали оновлену законодавчу й нормативно-правову бази для ефективної реалізації державної політики у сферах пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту.

У свою чергу директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям і державного нагляду (контролю) ДСНС України Артем Козленко зупинився на питаннях роботи інспекторського складу та застосування вимог законодавства до порушників правил пожежної та техногенної безпеки.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Іван Хімейчук – новий ...

КОМЕНТАРІ