Депутати погодили Програму створення містобудівного кадастру на території міста Луцька на 2014-2015 роки

Депутати погодили Програму створення містобудівного кадастру на території міста Луцька на 2014-2015 роки

30.11.13 15:28 0 813
На розгляд депутатів міської ради управлінням містобудування та архітектури внесено питання «Про Програму створення містобудівного кадастру на території міста Луцька на 2014-2015 роки». Заступник начальника управління Ярослав Матвіїв зазначив, що Проект Програми створення містобудівного кадастру на території міста Луцька на 2014-2015 роки підготовлено відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 №559 «Про містобудівний кадастр», постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 №556 «Про Порядок обміну інформацією між містобудівним та державним земельними кадастрами».

За його словами, метою Програми є забезпечення на території міста Луцька проведення єдиної політики у сфері містобудування та архітектури, удосконалення містобудівної діяльності, в тому числі шляхом створення та розгортання автоматизованої геоінформаційної системи служби містобудівного кадастру, яка дасть можливість забезпечити органи управління, проектні установи, зацікавлені організації і особи актуальною і об’єктивною інформацією про дійсний стан і статус об’єктів землекористування та нерухомості, зміни їх характеристик, функціонального використання, результатів економічної оцінки, метричні дані тощо.

Також Ярослав Матвіїв зауважив, що виконання заходів, визначених Програмою, в цілому сприятиме створенню та функціонуванню містобудівного кадастру в місті на базі сучасних геоінформаційних технологій, які нададуть можливість звести різноманітні дані і моделі в єдину модель, яка у подальшому може бути ефективно застосована в різних технологіях аналізу і управління.

За словами заступника начальника управління містобудування та архітектури, створення містобудівного кадастру нам необхідно. Ярослав Матвіїв зауважив, що відповідні служби у інших обласних центрах України уже функціонують і ми від них значно відстали.

Запитання до доповідача виникли у депутатів Юрія Веги, Сергія Сівака, Анатолія Пархом’юка.

Зрештою, після нетривалої дискусії обранці громади погодили Програму створення містобудівного кадастру на території міста Луцька на 2014-2015 роки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ