Несумлінним працедавцям донараховано більше півмільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, – Луцька ОДПІ

Несумлінним працедавцям донараховано більше півмільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, – Луцька ОДПІ

30.11.13 08:09 0 875
За 10 місяців 2013 року відділом контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Луцької ОДПІ за результатами проведених планових та позапланових перевірок фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб виявлено 53 випадки недотримання вимог податкового законодавства в частині донарахування податку з доходів фізичних осіб. Їх результат – 558,4 тисячі гривень додатково нарахованого ПДФО.

«Податок з доходів фізичних осіб – основне джерело наповнення місцевих бюджетів. Отримання заробітної плати чи її частини «в конвертах» не в інтересах самих громадян. Як відомо, тіньова зарплата не гарантує соціального захисту», – зазначила начальник відділу Тетяна Сарахман.

За словами Тетяни Миколаївни, лише в ході 11-ти перевірок виявлено 32 необлікованих найманих працівники та виплату заробітної плати в «конвертах» у сумі 307,6 тисячі гривень.

Загалом з початку року завдяки спільним заходам Луцької ОДПІ та органів місцевого самоврядування легалізовано 136 найманих працівників. Загальна сума легалізованого доходу – 663,4 тисячі гривень.

Отже, громадянам, які влаштовуються на роботу, слід пам’ятати, що оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку та офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата не нижче рівня, визначеного законом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Афганістані смертник ...
Наступна новина: ПриватБанк вручив ...

КОМЕНТАРІ