В Луцьку міський голова Микола Романюк розповів про результати поїздки у Каунас Литовської Республіки

В Луцьку міський голова Микола Романюк розповів про результати поїздки у Каунас Литовської Республіки

30.11.13 11:06 0 776
Міський голова Микола Романюк поінформував представників ЗМІ про результати поїздки у місто Каунас Литовської Республіки. За його словами, ця поїздка була запланована декілька місяців тому. Робота проводилася за двома напрямками. Перший – це підписання Протоколу намірів про співпрацю між Луцькою міською радою та Муніципалітетом міста Каунас. «Ми маємо нині ще одне місто-партнер. Саму угоду необхідно доопрацювати та наповнити конкретними заходами. У цьому питанні ми маємо досвід, адже у нас є багато міст-партнерів», – зазначив він.

«Іншим питанням, - за словами міського голови Миколи Романюка, - було підписання Звернення до європейських лідерів країн-членів Європейського Союзу. Представники муніципалітетів-учасників проекту «Шлях Гедиміновичів» закликали підтримати їхню ініціативу та сприяти реалізації проекту – «першої народженої у Східній Європі ініціативи зі створення культурного шляху Ради Європи». Підписи під документом поставили представники муніципалітетів з Луцька, Кам'янець-Подільського, Хотина, Тракая та Каунаса (Литва), Любліна (Польща), Бреста, Ліди, Новогрудського району (Білорусія). Микола Романюк наголосив, що учасники проекту «Шлях Гедиміновичів» делегували українській асоціації право представляти проект у Раді Європи.

Крім того, міський голова наголосив, що є прагнення, аби Рада Європи підтримала проект «Шлях Гедиміновичів», і він став 25 туристичним шляхом, адже нині їх є 24. У цьому випадку є можливість залучення певного фінансування. «Поки про це говорити рано, адже все ще напрацьовуватиметься. Але ми домовилися, що будемо працювати над пропозиціями щодо подальшого розвитку цього проекту», – зауважив він.

Микола Романюк переконаний, що проект «Шлях Гедиміновичів» буде підтриманий. Впевненості міському голові додають слова Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Пятраса Вайтєкунаса, який заявив, що цей проект матиме успіх, адже він не нав’язаний згори, а вияв бажання об’єднатися представників органів місцевого самоврядування чотирьох країн.

Крім того, Микола Романюк повідомив, що у розмові з ним Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас нголосив, що поінформує глав країн членів Європейського Союзу під час Саміту Східного партнерства у Вільнюсі про підтримку проекту «Шлях Гедиміновичів».

Також Микола Романюк зазначив, що місто Луцьк на цьому не зупинятиметься, а й далі буде напрацьовувати зв’язки з європейськими державами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ