В Закарпатській області мукачівські школярі гостювали в міськвідділі міліції

В Закарпатській області мукачівські школярі гостювали в міськвідділі міліції

30.11.13 11:42 0 772
Днями до керівництва Мукачівського міського відділу міліції звернулися педагоги спеціалізованої загальноосвітньої школи №4, щоб для старшокласників провести екскурсію до правоохоронного органу міста.

Популярність подібних екскурсій до підрозділу ОВС, який охоче відкриває двері для маленьких гостей, самі вчителі пояснюють комплексним впливом заходу на кожну дитину. Адже ця екскурсія справляє водночас як виховний, так і пізнавальний ефект і навіть співвідноситься з окремими аспектами шкільної програми.

Переступивши поріг міліції, діти ніби заворожені дивилися навкруги, їх цікавило все: куди поступає дзвінок, якщо набрати «102», як виїжджають на місце пригоди працівники міліції, як розшукують злочинців та, певна річ, де їх тримають. Все по черзі діти дізнавались та цікаво й допитливо слухали. Звичайно, неабияку зацікавленість у них викликав ізолятор тимчасового тримання Мукачівського міськвідділу міліції: як живуть, харчуються, де ночують, чим щоденно займаються люди за гратами. Також учні побачили спеціальну машину, на якій перевозять під конвойним наглядом затриманих, дізналися, чим займаються слідчі, дільничні, інспектори патрульної служби, кримінальна міліції у справах дітей та ін.

Окрім того, учням 10 класу, які завітали до правоохоронного органу, оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Юрій Муха розповів про правопорушення, які найчастіше вчиняють неповнолітні, і яка відповідальність за них передбачена. Також дітей неабияк зацікавила зброя, спецзасоби, які використовують працівники міліції, заступаючи на чергування. Згодом кожен школяр мав змогу роздивитись і приміряти на себе бронежилет, шолом та навіть одягнути кайданки.

Правоохоронці, у свою чергу, також зацікавлені в такій увазі з боку юних співгромадян. Декого, можливо, побачене утримає в майбутньому від якихось злочинних намірів, а були й такі, які відразу виявили бажання в перспективі служити в органах внутрішніх справ. Та головне, що в кожному дитячому серці оселиться повага до непростої і дуже потрібної праці міліціонера.

Наталія МАШІКО

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківські ...
Наступна новина: В Луцьку депутатів на сесії ...

КОМЕНТАРІ