В Інтернеті опублікували невідомі досі оповідання Селінджера

В Інтернеті опублікували невідомі досі оповідання Селінджера

30.11.13 08:35 0 858
Три невиданих оповідання Джерома Девіда Селінджера з’явилися у вільному доступі в Інтернеті. Скани книги під заголовком Three Stories («Три історії») у форматі PDF були викладені ввечері 27 листопада на закритому торрент-трекері what.CD, а потім посилання для скачування файлу опублікували на сайті Reddit.com.

PDF-документ – це відсканована копія справжньої книги, походження якої невідоме. На її обкладинці є штрих-код і номер, проте ці дані не зареєстровані. Анонімний користувач, який виклав книгу в мережу, стверджує, що купив її на аукціоні eBay 23 вересня.

У Мережу було викладено три оповідання Селінджера – The Ocean Full of Bowling Balls («Океан боулінгового куль»), Paula («Пола») і Birthday Boy («Іменинник»). Про існування творів було відомо, але жоден з них раніше не був представлений ??широкій публіці.

Справжність оповідань підтвердив дослідник творчості Селінджера Кеннет Славенськ. Він написав: «Хоча оприлюднення оповідань Селінджера здається мені неетичним, тексти в цьому документі збігаються з текстами тих копій, що є в моєму розпорядженні».

Рукопис «Океану боулінгових куль» автор передав бібліотеці Прінстонського університету за умови, що вона буде оприлюднена не раніше, ніж через 50 років після його смерті (тобто публікація офіційно дозволена тільки з січня 2060). Ті, хто хоче прочитати розповідь може це зробити в спеціальній закритій кімнаті під наглядом співробітника бібліотеки після того, як заповнять дві форми, що підтверджують особу. У творі докладно розповідається про смерть брата Холдена Колфілда, головного героя роману «Над прірвою в житі».

Ім’я героя – Кеннет – у романі було змінено на Аллі. Селінджер писав цю історію на замовлення журналу Harper’s Bazaar, але відмовився її публікувати.

Рукописи «Поли» та «Іменинника» знаходяться в Центрі гуманітарних наук Гаррі Ренсома при Університеті Техасу. Згідно з правилами центру, відвідувачі можуть навіть зробити копії текстів, але тільки якщо вони не отримають подальшого поширення.

Раніше в 2013 році автори біографічного фільму і книги про життя Селінджера Шейн Салерно і Девід Шилдс заявляли, що в 2015 будуть видані декілька неопублікованих творів письменника. За словами авторів біографії, Селінджер доручив опублікувати до 2015 року не менше ніж п’ять його робіт. Шейн і Салерно стверджують, що публіці будуть представлені п’ять оповідань про життя родини Глассов, відомих читачеві за повістю «Френні і Зуї», оповідання «Останній і найкращий з Пітер Пенів», роман про Другу світову війну і дослідження Селінджера індійської релігійної філософії Веданта.

Нагадаємо, Джером Девід Селінджер помер 27 січня 2010 року на 92-му році життя. Письменник не публікував нових творів з 1965 року. З 1980-х років він вів усамітнений спосіб життя і не давав інтерв’ю, повідомляє Lenta.ru.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівському ДУВС ...
Наступна новина: На Тернопіллі герої не ...

КОМЕНТАРІ