Український часопис «Світ дитини» відзначає 20-річчя відновлення

Український часопис «Світ дитини» відзначає 20-річчя відновлення

30.11.13 08:21 0 809
Його утворив у 1919 році січовий стрілець, педагог та громадський діяч Михайло Таранько. Часопис був знищений на початку Другої світової війни та відроджений після 55 років забуття у 1993 році. Колектив українського часопису для дітей «Світ Дитини» цього року відзначає 20-річчя відновлення журналу.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Цей часопис – єдиний патріотичний літературно-мистецький часопис в Україні, який формує світогляд юних читачів у дусі християнської моралі, духовних традицій, національної гідності. Він був заснований для виховання у дітей національної свідомості та патріотичної зорієнтованості», – зазначили у часописі «Світ дитини».

Як додаток до журналу у видавництві видається серія «Бібліотечка школяра», у яку наразі входять понад 30 книжок, які є творами для дітей та юнацтва українських класиків і сучасних письменників.

«Коли до дітей щомісяця потрапляє журнал, у якому вони прочитають про знамениті українські роди, про глибоке коріння української мови, про потребу в збереженні зеленого світу нашої природи; журнал, в якому опубліковані твори їхніх ровесників, а обкладинки прикрашені роботами юних живописців; журнал, де вони прочитають нові поезії і оповідання знаних українських авторів, – то можна з певністю сказати, що ці діти виростуть гідними громадянами своєї держави», – наголосили представники часопису «Світ Дитини».

Свято з нагоди 20-ї річниці відновлення часопису «Світ Дитини» відбудеться 6 грудня о 16.00 за адресою: вул. Університетська, 1, Львівський національний університет ім. І. Франка (Студентський клуб).

Запрошуються читачі «Світу Дитини», поціновувачі дитячої книги, бібліотекарі, вчителі й усі охочі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк вручив ...
Наступна новина: Міліція розшукує іще одного ...

КОМЕНТАРІ