Депутати Івано-Франківської міської ради пліч опліч зі студентством відстоюють свої права на «євромайдані»

Депутати Івано-Франківської міської ради пліч опліч зі студентством відстоюють свої права на «євромайдані»

30.11.13 16:02 0 869
В Івано-Франківську триває загальний студентський страйк на знак протесту проти відмови уряду держави підписувати угоду про асоціацію з ЄС

Уже цілий тиждень у Івано-Франківську, як і у більшості інших міст України, тривають акції протесту молоді викликані рішенням уряду призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію із ЄС. У місті студенти усіх вищих навчальних закладів чи не першими в Україні вийшли на загальний безстроковий страйк. За оцінками організаторів «євромайдану» в Івано-Франківську до їх протестних акцій долучилось близько 20 тис. чоловік.

Нагадаємо, що ще у суботу 23 листопада на позачерговому засіданні Івано-Франківська міська рада засудила дії уряду щодо відмови від угоди з ЄС та звернулась до Президента України й офіційних представництв країн ЄС з проханням продовжити процес підготовки до підписання. Депутати одноголосно заявили проте, що місце України в Європі і долучились до мирних акцій протесту молоді.

Чи не одним із перших, хто вийшов у четвер 21 листопада ввечері на акцію протесту був і депутат міської ради, а донедавна й сам студент Михайло Малярчук. Молоді люди не боячись ні холоду ні дощу уже шосту добу стоять на Вічевому майдані. Спільно з ініціативною молоддю депутат організовував мирні марші студентства до вищих навчальних закладів міста, а наметове містечко облаштували усім необхідним.

Напередодні саміту у Вільнюсі молодь поставила чіткі умови до української влади, а саме неодмінне підписання угоди про асоціацію. Молодь України показала всьому світові свою позицію і активність та самоствердила свою відповідальність за своє майбутнє, за майбутнє України.

Наш шлях - до Європи!

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сесії розглянули звіт ...
Наступна новина: Львівські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ