На Львівщині 2 людей отруїлися чадним газом

На Львівщині 2 людей отруїлися чадним газом

30.11.13 12:15 0 740
28 листопада о 06:35 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в м. Мостиська по вул. Вербицького, 11 в приватному житловому будинку, попередньо отруївся чадним газом та помер чоловік, 1982 року народження.

Того ж дня о 12:24 рятувальники отримали ще одне повідомлення про те, що в с. Борщовичі по вул. Залужанська Пустомитівського району в приватному житловому будинку, отруївся чадним газом чоловік, 1952 року народження. Потрепілого у стані середньої важкості госпіталізовано у Львівську обласну клінічну лікарню.

Причини та обставини інцидентів з’ясовуються.

З огляду на такі події Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців міста та області бути уважними та обережними при використанні побутових газових приладів.

З початку року на Львівщині внаслідок отруєння чадним газом 20 осіб загинуло, з них 2 дитини. У лікувальні заклади з ознаками отруєння доставлено 122 особи, з них 41 дитина.

Як свідчать конкретні факти, у більшості випадків до отруєння людей чадним газом призводить несправність газових опалювальних приладів в помешканнях громадян чи недотримання правил безпеки під час їх експлуатації самими горе-господарями.

Запам’ятайте: перед початком використання газових приладів необхідно завжди ретельно перевірити тягу у димоходах! Якщо її немає, слід звернутися в житлово-експлуатаційне підприємство чи до спеціалістів, які займаються обслуговуванням димоходів та вентиляційних каналів.

Забороняється:

* Використовувати газові плити для обігріву приміщень.

* Використовувати газові прилади з несправною або відключеною автоматикою безпеки.

* Залишати працюючі газові прилади без нагляду.

* Допускати до користування газом дітей та осіб у нетверезому стані.

* Самостійно проводити установку і ремонт газового обладнання.

При відчутті запаху газу:

* Не вмикайте і не вимикайте електроприлади.

* Не допустіть утворення іскри або вогню в загазованому приміщенні.

* Негайно повідомте про інцидент в газову службу за телефоном 104.

Запам’ятайте! Порушення правил експлуатації газових приладів та обладнання є причиною вибухів, пожеж, отруєнь та загибелі людей. Будьте завжди уважні при користуванні газом – у цьому запорука безпеки!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Цьогоріч вже вшосте ...

КОМЕНТАРІ