«Розумовські зустрічі» в Чернігові стають традиційними

«Розумовські зустрічі» в Чернігові стають традиційними

30.11.13 14:11 0 753
28 листопада в конференц-залі Будинку засідань Чернігівської обласної ради вже вдруге пройшла щорічна науково-практична конференція «Розумовські зустрічі». У її роботі взяли участь науковці, освітяни, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, студенти, магістранти, аспіранти чернігівських ВУЗів, журналісти та всі зацікавлені даною проблематикою.

Відкрив захід директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Серед запрошених гостей також були член Центральної виборчої комісії України, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, член-кореспондент Національної академії наук України Олександр Копиленко; перший заступник голови державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в України Олена Тертишна; директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Подорван, начальник відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради, кандидат філософських наук, доцент Ірина Соломаха.

Конференція працювала у трьох секціях, кожна з яких присвячувалася своєму блоку проблем. Зокрема, питання щодо майбутнього реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні; проблемні питання запровадження нового законодавства про державну службу та змін до чинного антикорупційного законодавства України; світовий та вітчизняний досвід у сфері реформування органів влади та місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою.

І. Соломаха виступила модератором секції, де обговорювались аспекти реформування місцевого самоврядування в нашій державі,та доповіла про взаємозв’язок релігії та політики в Україні. За її словами, роль релігії в політичній системі суспільства полягає в наступному: відбувається політизація релігії, що у свою чергу призводить до порушення чинного законодавства про релігію і церкву, спостерігається перенесення партійно-політичної і релігійної конфронтації на етнонаціональний грунт; здійснюється політизація конфесійних відносин і релігієзація політики, що підсилює процес регіоналізації країни.

Учасники конференції в ході обговорень зійшлися на думці, що будь-які практичні кроки в державній політиці мають здійснюватися на науковому підґрунті та враховувати наявний в Україні і світі досвід.

Організатори заходу – Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, Сіверський центр післядипломної освіти, Сіверський інститут регіональних досліджень, Чернігівський національний технологічний університет, Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, інститут законодавства Верховної Ради України, Київське представництво інституту Кеннана та Український інститут національної пам’яті.

За підсумками науково-практичної конференції буде видано збірник доповідей та виступів.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ