Житомирщина: рятувальники області пройшли командно-штабні навчання з надзвичайних ситуацій

Житомирщина: рятувальники області пройшли командно-штабні навчання з надзвичайних ситуацій

30.11.13 15:52 0 732
Наприкінці листопада у всіх регіонах України проводилися командно-штабні навчання з надзвичайних ситуацій. Комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій перевіряла стан готовності органів управління та сил цивільного захисту всіх областей до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Рятувальники Житомирщини активно відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, обласної, міської та районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час триденного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської області. Подібні навчання проводять кожні п’ять років. Житомирські рятувальники відпрацьовували можливі техногенні небезпечні ситуації під керівництвом заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковника служби цивільного захисту Сергія Осипенка.

Зокрема в області були пройдені навчання з ліквідації умовних надзвичайних ситуацій: пожежа та вибух на котельні у Житомирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8; пожежа на арсеналі зберігання боєприпасів та їх вибух на території військової частини; витік нафтопродуктів за межі санітарно-захисної зони пожежонебезпечного об’єкту на території нафтоперекачувальної станції «Чижівка» (Новоград-Волинський район); аварія на залізничному транспорті в м. Коростені.

Кожна із запропонованих легенд у першу чергу відпрацьовувалась місцевими комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з прийняттям рішень та заходів, спрямованих на мінімізацію та ліквідацію наслідків аварій, пожеж, вибухів.

Підбиття підсумків проведення командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту відбулося 29 листопада під час розширеного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголосив на персональній відповідальності представників відповідних структур області із цивільного захисту населення за людські життя.

«У процесі навчання область отримала практичні та методичні рекомендації щодо усунення певних недопрацювань в роботі для вчасного та результативного реагування на випадок виникнення будь-якої техногенної ситуації. Наше завдання - передбачати та запобігати виникненню надзвичайних ситуацій, створити безпечний та захищений простір на теренах області», - сказав очільник області Сергій Рижук.

Директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький у спілкуванні із журналістами зазначив, що Житомирська область на фоні інших регіонів гідно пройшла командно-штабні навчання, продемонструвавши злагоджену роботу та швидке реагування.

Участь у розширеному засідання комісії брали голова обласної ради Йосип Запаловський, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та міські голови, начальники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ