В Житомирській області підбито підсумки проведення командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

В Житомирській області підбито підсумки проведення командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

30.11.13 08:04 0 736
Завершилося триденне командно-штабне навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської області.

29 листопада у Житомирській обласній державній адміністрації за участю директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майора служби цивільного захисту Василя Стоєцького відбулася розширена міжвідомча нарада з підведення підсумків проведення командно-штабного навчання. У нараді взяли участь начальники цивільного захисту міст і районі області, спеціалізованих служб цивільного захисту та начальники районних підрозділів Управління ДСНС в області.

Упродовж трьох днів учасники навчань відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, обласної, міської та районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Крім того, перевірялись дії органів управління та сил за ввідними командами.

В роботі усіх комісій та відпрацюванні практичних дій брали участь перший заступникголови обласної державної адміністрації, голова обласної комісії з питань ТЕБ та НС Микола Олещенко, начальник управління ДСНС України у Житомирській області генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Нікітчук. Навчання, які проводяться раз на 5 років, проходили під керівництвом заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковника служби цивільного захисту Сергія Осипенка.

Практично були відпрацьовані дії органів влади, аварійно-рятувальних, комунальних, спеціалізованих служб цивільного захисту області, працівників підприємств, установ, закладів та оперативно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС в області з ліквідації умовних надзвичайних ситуацій.

Кожна із запропонованих легенд у першу чергу відпрацьовувалась місцевими комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з прийняттям рішень та заходів, спрямованих на мінімізацію та ліквідацію наслідків аварій, пожеж, вибухів. Також у перший день навчань теоретично відпрацьовано дії органів цивільного захисту міст та районів області, спеціалізованих служб цивільного захисту, органів влади тощо при отриманні інформацій про погіршення метеорологічних умов, а згодом - і про виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з погіршенням погодних умов в осінньо-зимовий період (інтенсивні снігопади, хуртовини, сильні морози та шквальний вітер).

На завершення наради Василь Стоєцький відзначив, що командно-штабне навчання було проведено на гідному рівні, а органи управління та сили цивільного захисту Житомирської області готові до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Євромайдан вістки з ...

КОМЕНТАРІ