У Рівненській області професіографічна екскурсія для молоді з особливими потребами

У Рівненській області професіографічна екскурсія для молоді з особливими потребами

30.11.13 12:15 0 801
Рівненський міський центр зайнятості приділяє велику увагу професійній орієнтації молоді, в т.ч. з особливими потребами.

27 листопада для молоді з обмеженими фізичними можливостями з громадської організації «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін» та їхніх супроводжуючих було організовано професіографічну екскурсію в ПП «Рівнеметалком».

Директор підприємства Сергій Крока з радістю відгукнувся на прохання міського центру зайнятості провести екскурсію для дітей з особливими потребами. ПП «Рівнеметалком» створене лише в лютому цього року, але тут вже трудяться 27 працівників, зокрема двоє людей з інвалідністю. Підприємство займається оптовою торгівлею металевими виробами, водопровідним і опалювальним устаткуванням та приладдям до нього, а також швейним виробництвом.

Зустріла діток відома у місті підприємець, організаторка міжнародного ковальського фестивалю «Металеве серце України» Ніна Крока, яка розпочала свою розповідь про підприємство з історії його створення, а також Музею ковальства, який вона заснувала. Колекцію металевих шедеврів пані Ніна розпочала збирала близько десяти років назад. Коли місця для залізної краси стало мало, вирішила при підприємстві створити невеличкий музей, де розмістила унікальні художні вироби з металу, виготовлені ковалями з усієї країни, аби продемонструвати їх якомога більшій кількості людей. Юні екскурсанти ознайомилися з професією коваля та неначе поринули у металеву казку. У цьому музеї красуються залізні квіти, стоять готові до гри королівські шахи, ніби оживають у танці чудернацькі силуети і охороняють від нападу зла войовничі лицарі. Вражені красою металевих виробів, діти висловили побажання побачити своїми очима, як створюються такі шедеври та, по можливості, спробувати їх зробити своїми руками.

Усі учасники виїзного профорієнтаційного заходу залишилися задоволеними побаченим та з нетерпінням чекатимуть наступної подорожі. Такі екскурсії спеціалісти центру зайнятості проводять систематично, і лише цьогоріч молодь з обмеженими фізичними можливостями з «Передзвону» мала змогу відвідати театр ляльок, обласний краєзнавчий музей, ТзОВ «Рівне Бурштин», ТзОВ «Рівне –Стиль» та інші підприємства, де познайомилися із професіями ляльковода, екскурсовода, швачки, лекальника, закрійника, виробника виробів з бурштину.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині 2 людей ...

КОМЕНТАРІ