На Тернопіллі герої не вмирають…

На Тернопіллі герої не вмирають…

30.11.13 08:37 0 917
Тернопільщина й надалі вшановує пам’ять свого земляка, заступника Голови ОУН (б), директора Центру національного відродження ім. С. Бандери, депутата Тернопільської обласної ради четвертого скликання Івана Гавдиди, який трагічно пішов з життя у 2003 році в Києві. У серпні-вересні до вшанування 10-ї річниці загибелі Івана Гавдиди у Тернополі було відкрито меморіальну дошку, організовано документальну виставку в обласному краєзнавчому музеї, відбулися поминальні заходи у Тернополі та Києві, організовані вечори пам’яті у навчальних закладах області.

Цього тижня у залі Тернопільського музичного училища ім. С.Крушельницької відбувся літературно-музичний вечір пам’яті Івана Гавдиди «Герої не вмирають». Захід було організовано силами викладацько–студентського колективу музичного училища.

Молоді люди, яких Іван Гавдида вважав безцінним скарбом своєї нації та багато років опікувався їхнім вихованням, переглянули відеофільм про життя та діяльність Івана Гавдиди, спілкувалися із його побратимами, співали повстанські пісні та читали поезію Симоненка, Олеся, Антонича, що створило у залі атмосферу національного піднесення та щирих спогадів про славного сина України Івана Гавдиду .

Нагадаємо, до 10-річчя трагічної загибелі Івана Гавдиди розпорядженням голови Тернопільської обласної ради був створений організаційний комітет із вшанування пам’яті героя та затверджено ряд заходів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Маємо ...

КОМЕНТАРІ