Мешканці Тернопільщини активно відстоюють свої евроінтеграційні прагнення

Мешканці Тернопільщини активно відстоюють свої евроінтеграційні прагнення

30.11.13 12:53 0 914
На Тернопільщині тривають мітинги на підтримку европейського напрямку розвитку України. Члени Всеукраїнського об'єднання "Свобода" – організатори та активні учасники цих акцій.

27 листопада 2013 року в Кременці біля головного корпусу Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т. Шевченка відбувся мітинг студентів та викладачів навчального закладу. Акція зібрала більше 600 учасників. Цього дня в місті стартувала безстрокова акція громадської непокори біля адміністративної будівлі Кременецької райради. Зазначимо, 23 листопада в Кременці було створено громадянську ініціативу "Европейський вибір". Координаційний комітет, до якого увійшли представники опозиційних політичних партій, студенти, громадські активісті.

24 листопада 2013 року акція на підтримку евроінтеграції відбулася у Бучачі та Бережанах. Цього ж дня у Чорткові розпочалася безстрокова акція підтримки евроінтеграції.

П'ятий день поспіль на Театральному майдані міста за активної участі членів обласної та міської організацій ВО "Свобода", активістів молодіжних громадських організацій "Сокіл" та "Студентська Свобода" триває Евромайдан із вимогами до влади відновити курс України на европейську інтеграцію. З кожним днем збільшується кількість протестувальників. 25 листопада у місті було створено Координаційний штаб на підтримку Евромайдану. Серед учасників акції протесту найбільше студентів, тому 27 листопада мер Тернополя свободівець Сергій Надал звернувся до ректорів вищих навчальних закладів з проханням зупинити навчання в університетах на вимогу страйкових комітетів та прийти на майдан з професорсько-викладацькими колективами.

Також сотні мешканців області відстоюють свій европейський вибір на Евромайдані у Києві.

Нагадаємо, за сприяння свободівців позачергові сесії місцевих рад Тернопільщини підтримали Резолюцію Народного віча "За европейську Україну!" з вимогою від влади вжити негайних кроків для підписання Угоди про асоціацію з Евросоюзом.

Зокрема, 25 листопада 2013 року сесії районних та міських рад Бережан та Бучача підтримали Резолюцію Народного віча "За европейську Україну!", прийняту 24 листопада 2013 року на Европейській площі Києва та Театральному майдані Тернополя.

26 листопада таке ж рішення ухвалили сесії Заліщицької районної й міської рад та Чортківської районної ради. 27 листопада – сесії Козівської, Кременецької та Монастириської районних рад, а також Залозецької селищної ради. 28 листопада Резолюцію підтримала сесія Борщівської районної ради.

Світлини: https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5951104865015019217.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ