Маріупольські правоохоронці ліквідували сімейний наркобізнес

Маріупольські правоохоронці ліквідували сімейний наркобізнес

30.11.13 08:01 0 721
Співробітники міліції задокументували факт незаконної торгівлі небезпечною наркотичною речовиною на території Орджонікідзевського району. Подружжя не тільки виготовляло наркотик, але й налагодило канал збуту готової речовини. Одного разу замість клієнта в двері постукали непрохані гості в погонах.

Начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ Іван Демчишин:

– До нашого відділу надійшла інформація про те, що на одній з вулиць здійснюється продаж заборонених речовин. Під час проведення санкціонованого обшуку були викриті у вчиненому місцеві жителі, 1972 та 1986 років народження. Виховуючи малолітню дитину та не бажаючи знайти джерело законного заробітку, подружжя вирішило злочинним шляхом не лише забезпечити безбідне існування своїй сім'ї, але й отримати можливість оплачувати власну пристрасть до наркотику. Глава родини купував нарковмістну сировину у жителя сусіднього міста, потім на власній кухні займався перетворенням її у готове зілля. 1 мілілітр кубічний приносив 50 гривень прибутку, а в день «підприємцям» вдавалося збувати близько 100 мілілітрів наркотичного засобу. Примітним було й те, що ані гроші, ані товар не переходили з рук в руки, а залишалися в заздалегідь обумовлених схованках. Передача здійснювалася виключно у темний час доби і тільки після попереднього дзвінка.

Наразі всі учасники наркобізнесу затримані та готуються вислухати вердикт служителів Феміди. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України – «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних речовин...» і за ч.2 ст.309 Кримінального кодексу України – «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів...».

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна, а ось його обраниця може провести у місцях позбавлення волі до 5 років. До слова, це буде другий кримінальний досвід за подібні діяння для обох фігурантів.

Прес-служба Маріупольського МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді затримали ...
Наступна новина: Налагоджено євроспівпрацю ...

КОМЕНТАРІ