Парламентарі чергують біля Михайлівського Собору, аби не допустити свавілля з боку так званих «правоохоронців»

Парламентарі чергують біля Михайлівського Собору, аби не допустити свавілля з боку так званих «правоохоронців»

30.11.13 13:01 0 859
Учасники Евромайдану, яким вдалося втекти після нічного побоїща на Майдані Незалежности та сховатися у Михайлівському Соборі, перебуватимуть там стільки, скільки буде потрібно. Ченці забезпечать їх чаєм, водою та всім необхідним. Тут також чергуватимуть народні депутати-свободівці та парламентарі від инших опозиційних сил. Про це 30 листопада 2013 року повідомив заступник голови парламентської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Кайда.

Націоналіст зазначив, що на разі біля собору перебувають народні депутати від «Свободи» Валерій Черняков, Олександр Мирний, Ігор Мірошниченко, Едуард Леонов, Святослав Ханенко, Олег Гелевей Андрій Тягнибок та депутати від инших опозиційних сил, аби в разі незаконних дій силовиків захистити учасників Евромайдану.

«Із представниками духовенства Михайлівського собору відбулася зустріч, під час якої вони запевнили, що люди можуть залишатися на території храму скільки завгодно. Їх буде забезпечено хлібом, водою та усім необхідним. Бачимо, що нині людям вдалося заховатися від оскаженілих дій так званих «правоохоронців» тільки в церкві. Ми також перебуватимемо тут, аби в разі необхідности зупинити можливе свавілля.

Також зараз відбувається нарада лідерів опозиційних сил щодо наших подальших дій, тому звертаємося до киян, усіх українців – завтра великою силою зібратися на Майдані Незалежности о 12:00 та показати владі своє ставлення до її свавілля та незаконних дій», – повідомив Олексій Кайда.

Нагадаємо, що серед ночі 30 листопада влада вчинила побоїще на Майдані Незалежности де відбувалася мирна акція протесту. Було затримано 34 особи – з них низка отримали важкі травми. Станом на 11:00 всіх затриманих звільнено.

Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/komentari/044874/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ