Moody’s напророкувало Україні проблеми в економіці

Moody’s напророкувало Україні проблеми в економіці

01.12.13 12:42 0 784
Аналітики одного з найбільших та найвідоміших рейтингових агентств світу Moody’s пророкують Україні проблеми в економіці через провал асоціації. Фахівці наголошують на тому, що призупинення підготовки до підписання асоціації з ЄС ускладнює розвиток економіки країни.

“Відстрочка планів щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС знижує ризик погіршення в найближчому майбутньому зовнішньої ліквідності України. Водночас призупинення подальшої інтеграції в ЄС стримуватиме доступ країни до європейського ринку й обмежить подальше викриття її конкурентоспроможності, законодавства та енергоефективності, що матиме негативний вплив на кредитоспроможність країни”, – йдеться в повідомленні Moody’s.

Нещодавно ми писали про те, що Moody’s знизило суверенний кредитний рейтинг України на один щабель з B3 до Caa1, помістивши його на перегляд із можливістю зниження. Слід зазначити, що, на думку експертів Bloomberg, завдяки європаузі Україна уникне дефолту, але перетвориться на Білорусь.

“Деякі інвестори сподіваються на більшу фінансову допомогу від Росії, кредити і дешевий газ. Таким чином, Україна нагадуватиме незабаром Білорусь – не найкращий приклад демократії, але завдяки доступу до російського фінансування знижується тривога дефолту і фінансових ризиків”, – заявив лондонський економіст Тімоті Еш.

Більшість авторитетних міжнародних видань пишуть про те, що підписання угоди з ЄС призвело б до різкого загострення торговельних зв’язків з Росією. З часом Україна б отримала величезну користь від угоди з ЄС, – вважають експерти, – а нинішній крок, можливо, допоможе уникнути дефолту в короткостроковій перспективі.

Христина БІКЛЯН

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Тернополі розпорядження ...

КОМЕНТАРІ