Урок безпеки життєдіяльності у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті

Урок безпеки життєдіяльності у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті

01.12.13 09:33 0 866
В одному із навчальних закладів області – Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті, що в місті Надвірна, пройшли заходи з питань безпеки життєдіяльності. До їх проведення долучилися і працівники Управління ДСНС в Івано-Франківській області. Ця зустріч була незвичайна і тим, що дехто із працівників рятувальної служби у минулому також закінчив цей навчальний заклад.

В актовому залі військово-спортивного ліцею на зустріч з працівниками Управління ДСНС в області чекали юні ліцеїсти у військових одностроях під орудою своїх командирів. В першу чергу, рятувальники поділилися з слухачами своїми спогадами про життєвий шлях від навчання в ліцеї і до сьогоднішнього дня - роботи в лавах рятувальників. А потім було найцікавіше – ліцеїсти мали змогу дізнатися багато нового про діяльність «Народної служби порятунку-101», про виїзди вогнеборців на гасіння пожеж, ліквідацію різного роду надзвичайних ситуацій, під час яких їм доводиться рятувати людей, що потрапили в біду. Також працівники оперативно-рятувальної служби розповіли ліцеїстам про основні причини пожеж, надзвичайних ситуацій та їх трагічні наслідки. Оскільки всі рятувальники працюють у різних підрозділах, то і розповідь кожного з них була про свій напрямок роботи. В ході тематичного уроку ліцеїсти мали змогу переглянути фото та відеоматеріали з місць різних надзвичайних ситуацій. Під час зустрічі з працівниками Управління ДСНС в області юнаки не тільки уважно слухали, а й активно задавали рятувальникам запитання.

Також ліцеїсти оглянули пожежно-рятувальну техніку та аварійно-рятувальне спорядження, що знаходиться на озброєнні у рятувальників.

Ця зустріч ще надовго залишиться у пам’яті, як працівників Управління ДСНС в області, котрі того дня повернулися в минуле, так і для ліцеїстів, які з захопленням слухали своїх попередників.

За словами керівництва начального закладу, такі заходи закладають у свідомість юнаків життєві правила безпечної поведінки. це тільки бесіда, але можливо завтра отримані знання допоможуть їм у реальній надзвичайній ситуації.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ