У Волинській області цей підрозділ міліції забезпечує спокій на нічних вулицях

У Волинській області цей підрозділ міліції забезпечує спокій на нічних вулицях

01.12.13 09:10 0 1152
Важливість роботи цього підрозділу, як і правоохоронців у цілому, переоцінити важко. Забезпечення безпеки громадян, попередження правопорушень і їх припинення, охорона громадського порядку, профілактика і розкриття злочинів, розшук осіб, що їх вчинили, захист життя і власності громадян від злочинних посягань – ось перелік тих завдань, над вирішенням яких щодня працюють правоохоронці.

– Патрульна служба Володимир-Волинського міськвідділу УМВС України у Волинській області складається із 13 штатних посад, – зазначає старший інспектор патрульної служби, керівник групи Сергій Максимюк.

Загалом розроблено 9 маршрутів чергування, по яких із 18 години вечора до 2 ночі у будні та із 19 години до 3 ночі у святкові та вихідні дні наші працівники здійснюють патрулювання. Чотири маршрути є основними і охоплюють центральні вулиці міста, де спостерігається значне скупчення людей. Поряд із тим, на нічне чергування виїжджає пересувна мобільна група у складі трьох осіб (двох патрульних та однієї особи із числа громадських формувань).

– Нещодавно наша служба отримала сучасний спеціальний автомобіль, який буде задіяний під час нічних чергувань у місті, бо ж основне завдання патрульної служби – боротьба з вуличними злочинами, – продовжує Сергій Максимюк. – Це – хуліганство, розпивання алкогольних напоїв у громадському місці, різні конфлікти, бійки тощо. Деякі правопорушення тягнуть за собою складання адміністративних протоколів, в інших випадках збираються матеріали для відкриття кримінального провадження.

Силами співробітників патрульної служби у цьому році було розкрито 12 злочинів,два з яких – грабежі, складено 316 адміністративних протоколів, із яких 257 – за появу в громадських місцях у нетверезому стані, 41 – за дрібне хуліганство, 12 – за непокору працівнику міліції та 6 – за тютюнопаління у невстановленому місці:

– Нещодавно навіть вдалося «на гарячому» піймати молодиків, підігрітих спиртними напоями, які поблизу магазину викручували секції огорожі, – не без гордості розповідає старший інспектор патрульної служби. – Та й загалом патрулювання вулиць – це надзвичайно відповідальна ділянка роботи органів внутрішніх спав, адже від якісного її виконання залежить рівень довіри громадян до міліції та відчуття їх безпеки.

Аліна МАТУСЕВИЧ,

Володимир-Волинський МВ

УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Глава УКГЦ застеріг від ...
Наступна новина: На Тернопіллі померла Леся ...

КОМЕНТАРІ