В Закарпатській області на екскурсії в Хустському міськвідділі міліції побували діти-інваліди

В Закарпатській області на екскурсії в Хустському міськвідділі міліції побували діти-інваліди

01.12.13 08:27 0 801
Вже багато років поспіль Хустською спецшколою-інтернатом опікується місцева міліція. От і днями, з нагоди Міжнародного дня інвалідів, правоохоронці вирішили зробити екскурсію по міськвідділу учням 8-10 класів з особливими потребами.

Під патронатом керівника міліції Василя Турдая працівники міліції , а саме сектору кадрового забезпечення, штабу, сектору кримінальної міліції у справах дітей та дільничні провели екскурсію по міськвідділу , де ознайомили учнів зі зброєю та спецзасобами, які працівники міліції використовують під час несення служби, та роботою чергової частини. До цієї акції також приєдналися місцеві журналісти газет «Вісник Хустщини» та «Нарцисова Долина».

Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Юрій Липчей разом із заступником начальника штабу Олександром Кучерявим розповіли про призначення спецзасобів та засобів індивідуального захисту працівника міліції: гумових кийків, наручників, бронежилетів тощо. Та родзинкою зустрічі стала розповідь про зброю та її особливості. Під час навчального уроку діти не тільки бачили своїми очима, але всі ці речі вони мали можливість брати у руки та одягати на себе.

Екскурсію вихованці школи-інтернату продовжили в кабінеті начальника міліції. Василь Турдай розповів учням про історію виникнення міліції, провів профілактичну бесіду щодо притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності. Із юними гостями очільник міліції разом з підлеглими продовжив екскурсію до чергової частини. Там діти побачили, як здійснюється реєстрація повідомлень про скоєний злочин, відвідали кімнату відпочинку, зброї, а також камеру тимчасового тримання.

Ще один приємний сюрприз чекав на учнів від начальника – солодкий фуршет, під час якого діти ділилися своїми враженнями про міліцію.

- Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості суспільства. Вони не вимагають до себе жалю, тому що давно усвідомили що це - шлях в нікуди. Так сталося, адже на їх місці могла опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам. Захищаючи гідність інвалідів, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства, - коментує начальник міліції Василь Турдай.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ