В Закарпатській області затримані в Мукачеві крадії за півроку винесли з помешкань громадян більше кілограма золота

В Закарпатській області затримані в Мукачеві крадії за півроку винесли з помешкань громадян більше кілограма золота

01.12.13 16:07 0 884
Міліціонери Державної служби охорони (ДСО) та патрульної служби затримали чотирьох молодих мукачівців, які «обчищали» будинки громадян. Загалом зловмисники винесли з помешкань більше кілограма золота, гроші та інші коштовні речі.

Серійних крадіїв, двоє з яких неповнолітні, спіймали саме під час чергової і заздалегідь спланованої крадіжки. Цього разу знахабнілі зловмисники обрали помешкання для своєї «темної» справи фактично навпроти міськвідділу міліції.

Із їх пояснень правоохоронцям стало зрозуміло: молоді злодії «працювали» парами: двоє дівчат – 18-ти та 16-ти років та двоє юнаків того ж віку. Як розповідають дівчата, їхнім завданням було спланувати крадіжку, виконавцями ж виступали юнаки. Проте з часом дівчата настільки ввійшли в роль, що частину крадіжок вже виконували вони вдвох.

Так, на початку листопада в одному з господарських магазинів Мукачева дівчата придбали металевий лом, буцімто на прохання батька, і обікрали помешкання у с.Кольчино. Юні мукачівки розповідають, що «промахів» у підборі будинків у них не було. Критеріями вибору для них був фасад помешкання, наявність авто у господарів та відсутність охоронної сигналізації. А на саму справу їм вистачало до 15 хвилин.

Загалом на рахунку молодої компанії до 10 епізодів проникнень до чужих помешкань. Награбоване вони найчастіше здавали в ломбарди Ужгорода та Сваляви.

Однак тепер молодим мукачівцям доведеться відповідати за вчинене. Організатором серії крадіжок виступав 18–річний хлопець, який умовив свого неповнолітнього сусіда піти на протиправні вчинки заради розваг. Їх двоє приятельок виховувались у неповних і матеріально незабезпечених сім`ях, тому від пропозиції обкрадати заради грошей не відмовились.

Наразі слідчим міськвідділу відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

УДСО при УМВС України

в Закарпатській област
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ