Лідери опозиції провели екстрену зустріч із послами ЕС та Північної Америки

Лідери опозиції провели екстрену зустріч із послами ЕС та Північної Америки

01.12.13 12:04 0 758
30 листопада 2013 року лідери української опозиції провели у Києві екстрену зустріч з іноземними послами у зв’язку із кривавим розгоном владою Януковича мітингу на підтримку евроінтеграції, що проходив у центрі української столиці. Під час заходу, що відбувся в Представництві Европейського Союзу в Україні, посли ЕС та Північної Америки висловили стурбованість подіями, що сталися в Україні в ніч на 30 листопада 2013 року. Опозиційні лідери поінформували іноземних дипломатів про найближчі плани опозиційних сил, зокрема про організацію загальнонаціонального страйку в Україні.

Очільник Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив:

«Нічим не виправдана звіряча жорстокість і брутальність, до якої вдалися спецпідрозділи міліції «Беркут» під час розгону Евромайдану в ніч на 30 листопада, свідчить про активне втручання Російської Федерації у внутрішню ситуацію в Україні. Відбувається спроба агресивного поглинання України Росією, якій у цьому допомагає режим Януковича.

Опозиція створила Штаб національного спротиву з метою зупинити політичні репресії в Україні, спрямовані проти прихильників евроінтеграції. Наше завдання – не допустити зміни зовнішньополітичного курсу України та домогтися притягнення до кримінальної відповідальности можновладців, які санкціонували побоїще на Майдані. Зокрема, опозиція вимагає негайного звільнення міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та притягнення його до кримінальної відповідальности».

Олег Тягнибок закликав усіх громадян 1 грудня о 12:00 приєднатися до акції протесту в столичному парку Шевченка та оголосив про намір опозиції організувати в Україні загальнонаціональний страйк.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Опозиція ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «В Україні ...

КОМЕНТАРІ