Закарпатські олімпійці: Ігри-2022 – для спортсменів, туристів, українців

Закарпатські олімпійці: Ігри-2022 – для спортсменів, туристів, українців

01.12.13 12:15 0 1075
Олімпійський корпус Закарпаття вже вкотре висловлює абсолютну підтримку Зимовим олімпійським іграм 2022 року. Так, Золтан Мінай, директор обласного Центру олімпійської підготовки переконаний: розвиток гірського краю сягнув би європейських стандартів. Це стосується як, наприклад, спорудження готелів і доріг, так і умов життя самих верховинців. Адже вони мали б реальну змогу побачити, які сьогодні технології та рівень обслуговування панують у цивілізованому світі.
Без сумніву, на думку З. Міная, що виграли б і самі спортсмени. Адже споруджені бази лишилися б у краї, їх би ніхто не забрав із собою. Отже, і для тренувань були б кращі можливості саме на рідній землі.
Такої ж думки й член олімпійської збірної України, сноубордистка Аннамарі Чундак. Вона вважає, що для представників «білих видів спорту» справді будуть створені в краї сучасні умови. Крім того, люди більше дізнаються про такі види спорту й активніше віддаватимуть дітей на заняття. А це вже напряму пов’язано з таким актуальним питанням, як здоров’я нації.
Нагадаємо, 5 листопада Україна офіційно подала заявку на проведення Олімпіади 2022. Свої підписи під Декларацією поставили Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент НОК України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий. А вже 15 листопада Міжнародний олімпійський комітет опублікував список заявників, куди окрім Львова, увійшли також Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція), Алмати (Казахстан), Пекін (Китай) та Краків (Польща).
Відповідно до концепції, ігри плануються у Львові (льодовий кластер), у Тисовці та Панасівці (Львівська область) і Гірському хребті Полонина Боржава (Закарпатська область).
Фінальне рішення про місто – організатора ігор буде прийняте 31 липня 2015 року на сесії МОК у Куала-Лумпур (Малайзія).


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Ірина Сех вимагає від ...
Наступна новина: Луцьк: міжнародний джазовий ...

КОМЕНТАРІ