Олег Тягнибок: «Режим хоче силою розігнати Майдан. Закликаємо людей не піддаватися на провокації влади»

Олег Тягнибок: «Режим хоче силою розігнати Майдан. Закликаємо людей не піддаватися на провокації влади»

01.12.13 21:13 0 798
Штаб національного спротиву ухвалив чітке і конкретне рішення: усі наші кроки є прозорими, ми не робитимемо нічого таємно. Сьогоднішні й подальші дії озвучено на мітингу. Усе решта, чого не озвучив Штаб, а десь відбувається, – це провокація влади. Режим готує силовий варіянт завершення акції непокори. Вони хочуть силою розігнати демонстрантів. Є інформація про те, що влада вже готує водомети. Закликаємо людей не піддаватися на провокації, а ЗМІ – інформувати людей про ті позиції, які декларує Штаб. Про це 1 грудня під час прес-конференції лідерів опозиції заявив очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Влада доволі серйозно підготувалася до акцій громадського протесту. Те, що вони планують провокації, ми бачили вже 24 листопада, коли влада найняла спортсменів, які кидалися в натовп і намагалися створювати паніку. Ці категорії людей вже є чітко охарактеризованими, і саме вони чинять провокації. Йдеться про так званих «тітушок», яких на разі, як нам відомо, є близько 2000 тисяч довкола центру Києва – вони базувалися в будинку офіцерів та инших приміщеннях. І влада, без сумніву, має можливість їх задіяти. Також йдеться про перевдягнутих у цивільне студентів – майбутніх працівників міліції, яких кидають на людей.

Ситуація в ніч на суботу також підтвердила, що це типовий російський сценарій. ЗМІ Росії показали те, що планували на Банковій, – нібито опозиція щось провокувала, а вже згодом «Беркут» начебто реагував на провокацію. Насправді це все брехня. Це бачимо і зараз, коли на Банковій невідомі під знаменами «Свободи», в чорних масках провокували людей на конфлікти. Це робиться для того, аби людей збити з пантелику і згодом демонструвати по телебаченню, зокрема Росії, і формувати викривлену думку», – наголосив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Матчі "Гайдамаків" з ...
Наступна новина: Олег Тягнибок та ...

КОМЕНТАРІ