Андрій Холявка: "Чаша людського гніву переповнилася – зупинити революцію вже не вдасться"

Андрій Холявка: "Чаша людського гніву переповнилася – зупинити революцію вже не вдасться"

02.12.13 09:26 0 855
"Події останніх тижнів не мають аналогії в історії незалежної України. чаша гніву переповнилася і зупинити революцію вже не вдасться". Про це сказав 1 грудня 2013 року у своєму виступі голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Андрій Холявка, виступаючи на засіданні сесії з приводу суспільно-політичної ситуації в Україні.

Андрій Холявка повідомив, що Київ вийшов масово на вулиці, людей більше, ніж було тиждень тому. "Можемо говорити, що в Україні відбуваються тектонічні зрушення, які можуть за собою потягнути якісні перетворення, на які так чекає наш народ, – зазначив свободівець. – За останні три роки ми з вами у цій залі ухвалили десятки звернень – до президента, до уряду. Суть тих звернень зводилася до заклику: добродії, схаменіться, те, що ви робите, закінчиться дуже погано, але ці "добродії" продовжували свою справу. чаша гніву переповнилася. Події останніх тижнів не мають аналогії в історії незалежної України. Довесті Україну до межі банкрутства, скарбницю до вакуумної порожнечі, після того грубо перекреслити традиційні геополітичні орієнтації держави і волю українського народу, а потім ще й цинічно і грубо зі звірячою жорстокістю розігнати мирну акцію молоді... Усі ці кроки планомірно призвели до вибухонебезпечної ситуації. Революція – це слово, яке правильно описує ситуацію, яка є навколо нас".

Андрій Холявка наголосив, що депутати Львівської обласної ради традиційно завжди були попереду громади. "Так було всі роки, починаючи з 1990, так є зараз. після сесійного засідання багато з нас їде до Києва, в наступні дні поїде решта, бо ці дні є визначальними. Доля України вирішується в Києві, можливо, вирішиться за кілька днів, можливо, боротьба розтягнеться на кілька місяців, але очевидно, що процес, який розпочався, зупинити вже не вдасться. Режим став на стежку, якою недавно пройшлися Чаушеску, Каддафі та інші.

Від нас вимагається підтримати максимальну організованість та надати мобілізації правильних і стриманих форм, уникнути провокацій, тому дуже важливо, щоб мобілізація була тверезою", – наголосив депутат.

Він закликав обласну раду підтримати ініціативу лідерів трьох опозиційних сил щодо створення Штабу національного спротиву та підтримати проєкт резолюції народного віча на 1 грудня 2013 року.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ