У Києві міліція затримала на три доби свободівця з Рівненщини

У Києві міліція затримала на три доби свободівця з Рівненщини

02.12.13 10:13 0 2346
1 грудня 2013 року в Києві міліція затримала депутата Корецької районної ради Рівненської области свободівця Олександра Солоненка. Без жодних на те підстав націоналіста затримали на три доби та інкримінують йому хуліганство і непокору міліції. Зараз свободівець перебуває в Шевченківському райвіділку столичної міліції.

Зауважимо, що активіста ВО «Свобода» затримали під час подій на Бесарабці, де невідомі патріоти хотіли знести пам’ятник Лєніну. Свободівець намагався з’ясувати в «беркутівців», за що вони затримують активістів. Це стало причиною задля затримання самого націоналіста.

Олександра Солоненка доправили до Шевченківського райвідділку міліції Києва, де він перебуває зараз. Завтра націоналістові буде обрано запобіжний захід.

Очільник Рівненської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Олег Осуховський зазначив, що свободівці домагатимуться звільнення побратимів. Завтра, зокрема, відбудеться пікетування Шевченківського райсуду, де відбудеться засідання у справі затриманого.

Нагадаємо, що 27 листопада Печерський районний суд Києва ув'язнив терміном на 60 діб двох свободівців, які брали участь у Евромайдані в Києві. Зокрема, за ґрати на час досудового слідства було відправлено киянина Віталія Благодарного та Олега Матяша зі Львівщини. Останній, до того ж, є інвалідом третьої групи та має вагітну дружину (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044756/).

29 листопада зранку працівники міліції навідалися додому до активіста Деснянської районної організації ВО "Свобода" в Києві Ігоря Бердєннікова. Не заставши свободівця вдома, міліціянти ходили по домівках його сусідів зі світлиною націоналіста, намагаючись з'ясувати місце його перебування (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044817/).

Цього ж дня представники міліції відвідали домівку ще одного учасника столичного Евромайдану. Цього разу міліціянти розшуковували активіста Святошинської районної організації ВО "Свобода" в Києві Андрія Лесюка (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044841/).

29 листопада Шевченківський райсуд Києва ув'язнив іще одного учасника столичного Евромайдану свободівця Романа Біленького. Активіста ВО "Свобода" засудили до двох місяців тримання під вартою, доки триватиме досудове слідство. Проти націоналіста порушено кримінальну справу за статтею 345 Кримінального кодексу України, яка передбачає до п'яти років позбавлення волі (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044871/).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уроком на тему «Діти і ...
Наступна новина: Мощі Святого великомученика ...

КОМЕНТАРІ