Заповнювати платіжки слід по-новому

Заповнювати платіжки слід по-новому

02.12.13 22:46 0 948
Наказом від 22 жовтня 2013 року №609 Міндоходів України затвердило Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів на заміну раніше діючого Порядку №817.
Новий Порядок доповнено позиціями щодо сплати єдиного соцвнеску (ЄСВ) та митних платежів.
Найважливішими новаціями у процедурі заповнення платіжних документів на переказ коштів у разі сплати бюджетних платежів є зміна алгоритму заповнення поля „Призначення платежу” у полі №3. Раніше у ньому вказувалися реквізити лише в разі сплати зобов’язань за третіх осіб. Відтепер в полі №3 вказується один з власних реквізитів платника податку, який здійснює перерахування платежів:
- код ЄДРПОУ платника податку (повинен мати 8 цифр, якщо цифр менше 8, то зліва доповнюється нулями до 8 цифр). У разі здійснення юридичною особою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата;
- ідентифікаційний номер або серія та номер паспорта громадянина України (у разі відмови платника податків від одержання реєстраційного номера);
- реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється Міндоходів (завжди має 9 цифр).
У разі самостійної сплати платником податку нарахованих бюджетних платежів або за актами перевірок - поля №5, №6, №7 не заповнюються.
Якщо здійснюється перерахування платежів за висновками органу Міндоходів (перекидка з одного платежу на інший; повернення надміру сплачених до бюджету платежів; перерахування з бюджету відшкодування ПДВ та інше), то в полі №5 заповнюється дата висновку органу Міндоходів та в полі №6 – номер висновку.
Якщо здійснюється погашення податкових векселів грошовими коштами, то в полі №7 зазначається номер податкового векселя.
Список кодів видів сплати також зазнав змін. Хоча найбільш використовувані коди не змінилися, до списку додано нові коди:
(128 та 160-161), що застосовуються при сплаті грошових зобов’язань, визначених за результатами перевірок;
(350-359) за митними платежами;
(054-057) погашення сум податкового боргу;
(017-019,139) надходження коштів від платників податків, щодо яких порушено справу про банкрутство.
При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.
Новий Порядок набрав чинності з 26 листопада 2013 року.


Інформаційно-комунікаційний сектор
ДПІ у Сихівському р-ні м.Львова
ГУ Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У грудні збільшується ...

КОМЕНТАРІ