«Беркут» по-звірячому бив мітингувальників біля Адміністрації Президента

«Беркут» по-звірячому бив мітингувальників біля Адміністрації Президента

02.12.13 16:50 0 2425
1 грудня 2013 року журналістові газети ВО «Свобода» Володимирові Тищенку, який відстежував події біля Адміністрації Президента, вдалося проникнути на подвір’я АП. Там він відзняв відео, як бійці «Беркута» по-звірячому били протестувальників і журналістів, яких вдалося затягти на територію будівлі.

Як розповів Володимир Тищенко, 1 грудня близько 18-ї години він, як і чимало инших журналістів, стояв біля Адміністрації Президента та знімав на відео бійку. «Раптом під ногами в одного чоловіка, скоріш за все, журналіста, оскільки він також стояв поряд зі мною і тримав у руках камеру, вибухнула димова граната. Він впав на землю – я намагався привести його до тями, але чоловік був непритомний. За кілька секунд «Беркут» пішов у наступ, і я потягнув знепритомнілого до будівлі, аби людину попросту не затоптали. «Беркутівці» пробігли повз нас, так ми залишилися з иншого боку барикад. Минуло хвилин п’ять, а чоловік не приходив до тями, тому я звернувся до міліціянтів, аби ті допомогли мені донести постраждалого до швидкої, яка стояла біля самого входу в Адміністрацію Президента. Після того, як пораненого шпиталізували, я накинув на голову кап’юшон і стояв біля стіни, тримаючи телефон біля вуха, – створював вигляд, що доповідаю щось російською, у той же час иншим телефоном, який ледь виглядав з кишені, знімав те, що відбувалося на подвір’ї.

По суті, на очах у чиновників, які працюють не будь-де, а в адміністрації гаранта Конституції, утворилася справжня катівня. Нелюди, які називають себе «Беркутом», страшно били людей, які нічого не могли вдіяти, а просто лежали на землі і терпіли знущання. Одному із затриманих «беркутівець» засунув клаптик паперу прямо до рота і плюнув в обличчя.

Хвилин за п’ятьнадцять до мене підійшов якийсь співробітник з рацією і запитав, хто я такий? Я відповів, що «мнє пріказал здєсь стоять Сєрґєй Пєтровіч». Чоловік наказав надати йому посвідчення. Я довго рився в своїй сумці, аж раптом його хтось покликав, тож я хутко звідти пішов. Переконаний, що коли б ці звірі з'ясували, що я журналіст, який просто стояв чверть години і фільмував, як над громадянами знущаються – цього відео ніхто б не побачив!», – розповів Володимир Тищенко.

Відео звірячої поведінки так званих «міліціянтів»:



«Цей режим жорстоко б’є та знущається з громадян, цього допускати не можна – він має впасти. За такі злочини може бути лише одна кара – ув’язнення. Прохання до всіх уважно подивитися відео й спробувати впізнати цих хлопців, щоб можна було повідомити їхнім рідним», – закликав свободівець Юрій Левченко, який того ж дня був очевидцем бійок на Банковій.

Нагадаємо, що 1 грудня 2013 року в Києві на вулиці Банковій "беркутівці" жорстоко побили народного депутата України від ВО "Свобода" Андрія Міщенка, який намагався захистити журналістів, що працювали поруч. Також невідомі розбили голову цеглиною народному депутатові від ВО «Свобода» Олексієві Кайді.

Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044922/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Загальні збори киян ...

КОМЕНТАРІ