Загальні збори киян вимагають від столичної влади забезпечити функціювання в міськраді цілодобового пункту обігріву, належні санітарно-гігієнічні умови та медичне обслуговування протестувальникам

Загальні збори киян вимагають від столичної влади забезпечити функціювання в міськраді цілодобового пункту обігріву, належні санітарно-гігієнічні умови та медичне обслуговування протестувальникам

02.12.13 16:51 0 2310
Напередодні, 1 грудня, у Київській міськраді відбулися загальні збори мешканців Києва щодо забезпечення безумовного виконання Конституції України. Збори ухвалили рішення доручити київській міській владі забезпечити функціювання в межах будівлі Київської міської ради цілодобового пункту обігріву, а також забезпечити осіб, присутніх у приміщеннях Київської міської ради, належними санітарно-гігієнічними умовами та медичним обслуговуванням. Про це 2 грудня 2013 року повідомив член президії загальних зборів киян свободівець Сергій Рудик.

Націоналіст повідомив, що 1 грудня 2013 року в Україні розпочався безстроковий страйк з вимогами дострокового припинення повноважень Президента України та Кабінету Міністрів України, а також продовження курсу на европейську інтеграцію України. «Право на страйк і мирні акції протесту гарантоване статтями 5, 38, 39 Конституції України. Дев’ять років тому, під час Помаранчевої революції, Київська міська влада відкрила двері своєї будівлі та надала притулок усім, хто його потребував, не зважаючи на політичні погляди. Ця позиція зустріла схвалення всієї України.

У частині 1 статті 3 Конституції України зазначено: «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю». Тож, територіяльна громада Києва, висловлюючи свою волю через загальні збори мешканців міста, які відбулися відповідно до положень статті 8 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 11 Статуту територіяльної громади міста Києва та Положення про порядок проведення зборів громадян за місцем проживання, вирішила доручити київській міській владі забезпечити функціювання в межах будівлі Київської міської ради цілодобового пункту обігріву, а також забезпечити осіб, присутніх у приміщеннях Київської міської ради, належними санітарно-гігієнічними умовами та медичним обслуговуванням. Президії зборів доручили довести це рішення до відома представників київської міської влади», – розповів Сергій Рудик.

Свободівець також закликав працівників міськради та виконавчий комітет виходити на роботу та забезпечити життєдіяльність міста. «Ми не чинимо жодного спротиву роботі працівників міськради та виконавчого апарату. Закликаємо чиновників виходити на робочі місця та забезпечувати життєдіяльність міста. Ми дотрималися всіх попередньо оголошених умов – у міськраді забезпечено дисципліну, далі другого поверху жоден із протестувальників не піднімається. У приміщення вже повернулася служба охорони, також працюють активісти-охоронці, які забезпечують порядок та безпеку», – зазначив Сергій Рудик.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Майбутні бразильські ...

КОМЕНТАРІ