Майбутні бразильські енергетики та фармацевти здобуватимуть освіту в Україні

Майбутні бразильські енергетики та фармацевти здобуватимуть освіту в Україні

02.12.13 16:52 0 823
Україна буде готувати у своїх вишах бразильських спеціалістів в енергетиці , гірничодобувній та фармацевтичній сферах . Про це в ексклюзивному інтерв'ю БТБ сказав керівник відділу сприяння торгівлі та інвестиціям посольства Бразилії в Україні Луїс Фернандо Машадо.

Він нагадав, що зараз дві держави реалізують спільний космічний проект "Циклон-4-Алкантара", який передбачає запуск ракетного комплексу «Циклон-4» з космодрому Алькантаре у Бразилії, а під час нещодавньої зустрічі Міжурядової комісії із торговельно-економічної співпраці представники України та Бразилії домовилися про наукове співробітництво.

«Цього року Україну внесли до нашої програми "Наука без кордонів". Її суть полягає в тому, що українські виші прийматимуть бразильських студентів. Навчання сплачуватиме уряд Бразилії спеціальними грантами. Більшість таких студентів навчатиметься в університетах, які займаються підготовкою інженерів, передусім таких, що спеціалізуються у космонавтиці. Це свідчить про те, що Бразилія усвідомлює, що Україна дійсно має великий досвід у цій галузі», - сказав Машадо.

«Торік Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара розробив пілотну програму для бразильських студентів. І цей досвід виявився дуже успішним для ВНЗ у Бразилії у космічній сфері. Тому зараз ми хочемо розширити коло таких галузей та наук… Ми дуже зацікавлені в ядерній енергетиці , гірничодобувній та фармацевтичній сферах», - наголосив він.

Нагадуємо, Шосте спільне засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва відбулося 8 листопада цього року в місті Бразиліа.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Загальні збори киян ...
Наступна новина: Завершився ХІІІ ...

КОМЕНТАРІ