До кого звернутися для супроводу угоди з нерухомістю?

До кого звернутися для супроводу угоди з нерухомістю?

03.12.13 12:51 0 3419
На поточний момент кількість фірм, як ріелтерських, так і юридичних, що пропонують скористатися їх послугами з супроводу угоди купівлі-продажу нерухомості, велика.

До кого звернеться, щоб дорога операція пройшла без ускладнень і відповідно до закону? До ріелтору або до юриста? Може відразу і до того, і до іншого? Важливо розуміти, що роблячи по суті одне і те ж, ріелтори і юристи займаються різними речами.

Ріелтор - це продавець, завдання будь-якого ріелтора продати квартиру і отримати комісію. Все. Інших завдань у продавця бути не може.

Юрист ні чого не продає і не купує. Тому він дивиться на ситуацію інакше, з однієї простої причини - він не отримує грошей від угоди, завдання юриста - юридична складова, яку можна назвати чистотою угоди. У юриста немає мети переконати клієнта купити щось прямо зараз, він не буде тиснути і переконувати, що все добре, якщо це не так. Важливо щоб все було законно, угода не мала неприємних наслідків і влаштовувала клієнта. Юридичний супровід угоди - це комплекс послуг, який спрямований на мінімізацію ризиків для клієнта. Ось власне основні відмінності. Якщо ви купуєте або продаєте квартиру і вам потрібні юридические услуги в Киеве рекомендуємо звернутися в Финкор Консалт Украина.

А взагалі зробити вибір, дуже складно. Ми постараємося допомогти Вам визначитися з вибором, спираючись на наш досвід у супроводі операцій з нерухомістю. У наведеному нижче тексті ми порівняємо підхід до ведення угод між юристами та ріелторами. Ми опишемо загальну картину взаємин з клієнтом і співвідношення умов роботи, включаючи фінансові та інші. Вибір з ким і як працювати завжди залишається за Вами.

При покупці нерухомості необхідно вирішити три основні завдання:

1) Визначитися з джерелом фінансування (іпотечний кредит, продаж наявного житла, готівкові грошові кошти)

2) Знайти відповідний по всіх параметрах варіант житла

3) Перевірити документи продавця квартири, оцінити можливі ризики і оформити угоду купівлі-продажу

Якщо з першого питання все зазвичай приймають рішення самостійно, то по другому і третьому частіше вдаються до допомоги сторонніх фахівців - ріелторів або юристів.

Ріелтори завжди декларують, що надають «повний комплекс» послуг: пошук квартири або покупця, перевірка документів, оформлення угоди, в результаті чого розмір їх винагороди максимальний. Вам не вдасться його знизити навіть у тому випадку, якщо ви вирішили придбати квартиру в сусідньому будинку, самі знайшли продавця, узгодили ціну, і залишилося тільки оформити саму угоду. Ріелтори відмовляться допомогти, якщо Вам потрібна якась одна послуга: тільки перевірка чистоти квартири, або тільки підбір варіанту.

За фактом єдина послуга, яку ріелтори надають самі - показ квартир (при продажі), підбір з бази варіантів квартир (при покупці) та супровід клієнтів в банк. Їх завдання звести разом продавця і покупця, отримати свою винагороду і вийти на угоду.

Всі інші дії: складання договору купівлі-продажу, отримання виписки ЕГРП, в тому числі розширеної, подача документів на реєстрацію і отримання зареєстрованих документів ріелтори (у тому числі з усіх найбільших агентств) доручають стороннім компаніям або нотаріусам, причому покупець повинен ці послуги оплачувати окремо , так як до комісії ріелтора або у вартість квартири вони не входять.

Юристи показами квартир і пошуком варіантів для покупки зазвичай не займаються і такого роду послуг не надають. Більшість наших клієнтів самі знаходять варіант для покупки і значно на цьому економлять. У сучасному світі інтернету є маса джерел інформації про продаваних об'єктах такі як ціан, ВІННЕР, З РУК В РУКИ, АВИТО та інші. Ви самі можете зв'язатися з продавцем і дізнатися умови продажу, після чого звернутися за допомогою до юристів.

Послуги юристів затребувані, коли покупець вже знайшов цікавий для його об'єкт нерухомості, і тепер потребує допомоги щодо узгодження умов угоди, перевірці чистоти і оформленні документів. Така ж ситуація при продажу квартири: продавець самостійно знайшов покупця і хоче звернутися за послугою з супроводу угоди, щоб гарантовано отримати гроші від продажу нерухомості і стати жертвою шахраїв.
Источник: http://fincore.com.ua/law/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ