Ігор Мірошниченко закликав Герегу офіційно дозволити мітингувальникам займати приміщення КМДА

Ігор Мірошниченко закликав Герегу офіційно дозволити мітингувальникам займати приміщення КМДА

03.12.13 08:46 0 2296
2 грудня 2013 року увечері народний депутат України свободівець Ігор Мірошниченко звернувся до секретаря Київради Галини Гереги із закликом надати офіційний дозвіл активістам Майдану на перебування в будівлі столичної адміністрації. У приклад свободівець поставив Союз професійних спілок України, який дозволив мітингувальникам зайняти частину Будинку профспілок.

Із такою пропозицією націоналіст звернувся до Галини Гереги у зв'язку з тим, що вже другий день існує загроза застосування сили з боку "Беркута" щодо мирних демонстрантів. З метою уникнення сутичок, що можуть призвести до кровопролиття, Ігор Мірошниченко закликав секретаря Київради надати офіційний дозвіл на перебування мітингувальників у адмінбудівлі.

Раніше із таким само закликом на Майдані Незалежности виступив народний депутат, очільник Київської «Свободи» Андрій Іллєнко.

Слід зауважити, що на разі Галина Герега уникає відповіді, однак націоналісти все ж закликають чиновницю дослухатися до громади та сприяти демонстрантам.

«Якщо Герега відмовиться від пропозиції допомогти активістам – в разі будь-яких провокацій та можливого застосування сили відповідальність буде також і на ній. Янукович, без сумніву, призначить її винною так само, як зробив Попова відповідальним за побоїще на Майдані Незалежности в ніч на 30 листопада. На відміну від голови КМДА, Герега хоча б є обраною громадою, адже пройшла до міськради за результатами останніх виборів. Тож ми закликаємо секретаря Київради йти назустріч містянам та сприяти київській громаді і всім протестувальникам у забезпеченні законности їхнього перебування в адміністративній будівлі», – заявив Ігор Мірошниченко.

Нагадаємо, сьогодні лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок повідомив, що є інформація про підготовку штурму КМДА та закликав владу не вдаватися до застосування сили щодо мітингувальників: (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044983/).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ