Луцьк: відбувся VІІІ Мистецький інтеграційний фестиваль «Забавляночка скликає друзів»

Луцьк: відбувся VІІІ Мистецький інтеграційний фестиваль «Забавляночка скликає друзів»

03.12.13 17:13 0 886
У Палаці культури міста Луцька відбувся VІІІ Мистецький інтеграційний фестиваль «Забавляночка скликає друзів» для дітей з особливими освітніми потребами та їх однолітків. Фестиваль традиційно приурочений до дня осіб з інвалідністю, який міжнародна спільнота відзначає 3 грудня. Він здійснюється за фінансової підтримки Луцької міської ради у рамках конкурсу соціальних проектів відділу у справах дітей та молоді.

Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт закликав Боже благословення на учасників дійства, його організаторів і благодійників, які допомогли в організації дитячого свята. А організували фестиваль ВОДГО «Центр розвитку дитини», міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління освіти та культури міської ради. Партнерами свята є Палац культури міста Луцька, Волинський академічний обласний театр ляльок, обласний центр зайнятості, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинський обласний благодійний фонд «Плече».

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук привітав учасників фестивалю від себе особисто та міського голови Миколи Романюка, який передав дітям не лише найщиріші вітання, а й солодкі подарунки. Святослав Кравчук подякував батькам і педагогам, які навчають діток з особливими потребами жити так, як інші їхні ровесники. Він зазначив, що тільки спільними зусиллями можна створити умови, у яких кожна дитина почувалася б комфортно. Він побажав усім учасникам фестивалю добра, міцного здоров’я та благополуччя.

Символічно звучали дзвони, у вправних руках Галини Марчук, які закликали друзів «Забавляночки» до зали, де розпочав молитвою концертну програму хор семінаристів Волинської єпархії УПЦ.

У концерті взяли участь тіньовий театр (перший склад «Забавляночки»), дитячі колективи ДНЗ №21 та ДНЗ №28, навчально-реабілітаційного центру, театральна студія «ТАМІ» («Джерело життя»), ГО «Реабілітаційний центр» (м. Ковель), танцювальний колектив «Амелія». Серед солістів-вокалістів була відома виконавиця Інна Бохонська, яка цього разу співала у дуеті із заслуженою артисткою України Аллою Опейдою.

У фойє Палацу культури відбулися майстер-класи із виготовлення сувенірів з соломки та глини.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех закликала ...
Наступна новина: В Україні очікується ...

КОМЕНТАРІ