В Ужгороді "Свобода" провела акцію проти міліційного свавілля та згуртувала громаду під політичними прапорами

В Ужгороді "Свобода" провела акцію проти міліційного свавілля та згуртувала громаду під політичними прапорами

03.12.13 09:27 0 867
1 грудня 2013 року в Ужгороді Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провела масову акцію проти свавілля силових структур. Свободівці також взяли активну участь у народному вічі в центрі міста, де громадськість висловлювалася за відставку президента і уряду, за европейський вибір України.

Закарпатська "Свобода" розпочала свої заходи о 12:00 мітингом під українськими та політичними прапорами біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Затим колона демонстрантів перемістилася до будівлі УМВС у Закарпатській області, де відбулося пікетування під гаслами "Свободу патріотам! Свободу політв'язням!", "Хама – на йолку!", "Бандити і міліція – одна коаліція!", "Ні кроку назад – позаду Москва!", "Якщо не ми, то хто!?.". Відтак організована колона свободівців вирушила в напрямку Театральної площі, де громада збиралася на оголошене народне віче. Дорогою націоналісті зупинилися на Поштовій площі навпроти УСБУ в Закарпатській області та скандували протестні гасла, висловлюючи ставлення до кривавих подій, що відбуваються з вини чинного режиму Януковича.

Громадськість на площі зустріла свободівців оваціями та підхопила гасла націоналістів. На вічі до громади звернувся голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олег Куцин: "До владі Януковича вдавалося вносити розкол в ряди протестувальників, поширюючи та підживлюючи ідеї неучасті політиків у протестних акціях. Події в Києві 30 листопада, коли пролилася невинна кров, показали, що дуже легко розділити табори, а потім невеликими групами їх розігнати. нарешті всі зрозуміли, що тільки об'єднавши свої зусилля – студентів, громадських та політичних діячів, можна скинути цей ненависний режим!". Після виступу Олега Куцина на ужгородському Евромайдані замайоріли політичні прапори.

На вічі виступив учасник подій на Евромайдані у Києві свободівець Юрій Черкашин: "Українська революція розпочалася . Не словами, не танцями – активними діями. Я закликаю вас не піддаватись на провокації, але бути завжди готовими протидіяти провокаціям – навіть фізично. Я закликаю вас до оборони себе та своїх переконань від будь-яких незаконних дій. Революція не може бути аполітичною, політичні партії мають несті відповідальність за те, що відбувається в державі. Ми маємо зробити все, аби домогтися звільнення з тюрем політв'язнів, яких кинув за ґрати в останні свої дні режим Януковича – свободівців, затриманих одразу після протестів під Кабміном минулого тижня".

Свободівці разом із колоною мітингувальників пройшли центральними вулицями міста, виголошуючи: "Зека – геть!", "Свободу патріотам!", закликаючи ужгородців до боротьби за гідне життя. Після акцій протесту група свободівців виїхала до Києва.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: ІV міський дитячий ...

КОМЕНТАРІ