Львів провів в останню путь Лесю Гонгадзе

Львів провів в останню путь Лесю Гонгадзе

03.12.13 13:30 0 815
2 грудня, у Львові в Преображенській церкві відбувся чин похорону матері Георгія Гонгадзе Лесі Гонгадзе. Попрощатися з цією сильною жінкою, життя якої обірвалося на 69 році, прийшло понад тисячу людей.

Про це повідомляє кореспондент .

На похорон Лесі Гонгадзе прийшли її родичі, друзі, сусіди і пересічні львів’яни, які хотіли вшанувати її світлу пам’ять. Багато хто приніс з собою квіти. Люди прийшли, аби назавжди попрощатись із матір’ю відомого журналіста. Серед них були її рідні сестри, племінники, друзі, представники міської влади.

Під час похоронної відправи отець Ярослав Чухній підкреслив, що Леся Гонгадзе була надзвичайно сильною жінкою, на долю якої випали важкі випробування. Увесь біль від втрати сина вона несла протягом життя, і він не слабшав.

Однак, незважаючи на все, підкреслив отець, Леся Гонгадзе постійно допомагала людям, несучи добро.

«Вона старалась бути правдивою християнкою, для якої не було чужого болю. Вона вміла відстоювати правду», – сказав отець Ярослав Чухній.

Після відправи похоронна процесія вирушила на Брюховицьке кладовище, де Лесю Гонгадзе поховають.

Нагадаємо, мати Георгія Гонгадзе померла у суботу, 30 листопада, близько 4.00 на 69 році життя. Вона була корінною львів’янкою. Її батько Теодор Корчак був першим радіотехніком у Західній Україні. Сама Леся Гонгадзе – медик за фахом.

Вчора у Преображенській церкві відбувся парастас та прощання з нею.

Довідка ІA ZIK.

Леся (Олександра) Гонгадзе (Корчак) народилася 2 липня 1945 року у Львові.

Вона була донькою українського патріота, який радше ніж виїздити за кордон після війни, висловився: «Перші совіти довго не були й другі довго не будуть». Сім’ю Корчаків вигнали комуністи прямо на вулицю: врятували їх сторонні люди, пустили до свого підвалу до того часу, поки вони не отримали першу власну квартиру у 1960 році – однокімнатну на п’ятьох осіб.

Леся одружилась згодом із грузином Русланом Гонгадзе, який закінчив архітектурний факультет Тбіліського політехнічного інституту.

У кінці 60-х років він примкнув до дисидентських кіл, підтримував стосунки із Мерабом Костава та Звіадом Гамсахурдіа. Коли Звіад Гамсахурдіа став президентом Грузії, чоловік Лесі Руслан Гонгадзе опинився в переліку неугодних, потрапив до надрукованого в газетах списку «ворогів народу», на 28-му місці. А вже коли в грудні 1991 в Тбілісі почалося повстання вже проти Гамсахурдіа, Леся була серед опозиціонерів: готувала їжу для Кітовані й Іоселіані, мила підлоги, доглядала за пораненими.

У серпні 1968 року Леся працювала стоматологом у військовій частині. Фахівець з післяопераційної реабілітації, двадцять один рік віддала інституту травматології.

21 травня 1969 року в одному з тбіліських пологових будинків народжується син Лесі – Георгій Гонгадзе.

Після зникнення сина Георгія Леся Гонгадзе активно включається у громадське життя в Україні. Мешкає у Львові. Онуки Нана, Соломія, 1997 р.н.



Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Хомінець: "Не ...
Наступна новина: Колектив Волинського ...

КОМЕНТАРІ